Statens vegvesen

Nattarbeid i tre uker ved rv. 22 Tranga

Del

På grunn av fjellrensk i forbindelse med sprengningsarbeid vil det bli manuell dirigering langs rv. 22 forbi Tranga sør for Rakkestad. Arbeidet vil foregå fra kl. 22.00 til kl. 06.00 i fire netter per uke.

Arbeidet med å utbedre riksveg 22 gjennom Tranga  pågår. De neste ukene skal skal vi sprenge ut ca. 30 000 kubikkmeter med stein.
Arbeidet med å utbedre riksveg 22 gjennom Tranga pågår. De neste ukene skal skal vi sprenge ut ca. 30 000 kubikkmeter med stein.

Nattarbeidet starter 27. november kl. 22.00 og varer frem til kl. 06.00 neste morgen. Arbeidet fortsetter de tre neste nettene. Arbeidet er planlagt i tre uker, uke 48, 49 og 50.

– Vi er i gang med å utbedre riksveg 22 gjennom Tranga, og i den forbindelse skal vi sprenge ut ca. 30 000 kubikkmeter med stein over en strekning på 450 meter langs veg og jernbanen. Vi må inspisere og sikre den eksisterende fjellskjæringer for løse steiner før vi starter selve sprengningsarbeidene, sier Lars Frode Christiansen, byggeleder i Statens vegvesen.

Manuell dirigering på natta

Til dette arbeidet må entreprenøren benytte en del maskiner og utstyr.

– Det er en del masser som skal ned fra fjellskjæringa, og arbeidet må utføres fra vegbanen. Massene må lastes opp og kjøres vekk. På grunn av sikkerheten til både de som skal utføre arbeidet og for trafikantene, blir det innført manuell dirigering mens dette arbeidet utføres, forklarer Christiansen.

Vi anslår maksimalt 15 minutters forsinkelse for trafikantene.

Det blir nattarbeid fire netter hver uke, fra natt til mandag til natt til torsdag. På dagtid, mellom kl. 06.00 og frem til 22.00, blir trafikken ved Tranga regulert med trafikklys.

Må regne med noe støy

Med anleggsmaskiner og lastebiler i sving, blir det naturlig nok noe støy mens arbeidet pågår.

– Vi må dessverre regne med noe støy fra anleggsområdet. Vi beklager selvfølgelig belastningene dette påfører trafikanter og beboere i området, sier Lars Frode Christiansen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Arbeidet med å utbedre riksveg 22 gjennom Tranga  pågår. De neste ukene skal skal vi sprenge ut ca. 30 000 kubikkmeter med stein.
Arbeidet med å utbedre riksveg 22 gjennom Tranga pågår. De neste ukene skal skal vi sprenge ut ca. 30 000 kubikkmeter med stein.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom