Den Norske Opera & Ballett

Nasjonalballetten på Asia-turné

Del

To internasjonale festivaler er målet når Nasjonalballetten pakker koffertene og setter kursen for Shanghai og St. Petersburg i november.

Fra Ghosts – Ibsens Gengangere. Foto: Erik Berg
Fra Ghosts – Ibsens Gengangere. Foto: Erik Berg

Både i Kina og Russland danser Nasjonalballetten signaturverk skapt med og for kompaniets egne dansere.

 7. og 8. november fremfører Nasjonalballetten Ghosts – Ibsens Gengangere på Shanghai International Arts Festival. Det er første gang Nasjonalballetten opptrer i Kina. Den psykologiske dansethrilleren er skapt og regissert av Marit Moum Aune, med koreografi av Cina Espejord og medskapende dansere. Nasjonalballetten har hatt suksess med forestillingen i Operaen, og tidligere tatt den på turné til Berlin og Wien. Med til Shanghai er også komponist og jazztrompetist Nils Petter Molvær, som spiller på scenen sammen med danserne.

 22. november går Nasjonalballetten på scenen i St. Petersburg for å danse balletten Epic Short av koreograf Melissa Hough. Verket, som er en leken vri på fortellingen om Tornerose, er spesielt invitert til dansefestivalen Diaghilev P.S., som i år feirer 200-årsjubileet for fødselen til den russiske ballettlegenden Marius Petipa.

 Både Melissa Hough og Cina Espejord er til daglig dansere i Nasjonalballetten.

 – Det er en stor anerkjennelse at Nasjonalballetten blir invitert til å danse så langt utenfor Norges grenser. Jeg er spesielt glad for at det er våre egne verk som er så ettertraktet. Både Ghosts og Epic Short er skapt i Operaen i Bjørvika, av tre markante og ulike stemmer: Marit Moum Aune, Cina Espejord og Melissa Hough, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Ballettsjef Lorentzen, regissør Moum Aune og koreografer Cina Espejord og Melissa Hough er med danserne på turneen, og er tilgjengelig for intervju.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, reportasje- og intervjuavtaler, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Tlf: +47 97076610

Bilder

Fra Ghosts – Ibsens Gengangere. Foto: Erik Berg
Fra Ghosts – Ibsens Gengangere. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Fra Epic Short. Foto: Jörg Wiesner.
Fra Epic Short. Foto: Jörg Wiesner.
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom