NAF

NAF reagerer på kraftig hopp i parkeringsavgifter i Oslo

Del

Oslo-byrådet varsler en kraftig prisøkning på parkering. - Byrådets politikk henger ikke på greip. De strammer mer og mer inn på bilbruk, samtidig som de har gjort seg avhengig av store inntekter fra bilistene, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

NAF reagerer på forslaget om å øke beboerparkering- og parkeringsavgifter i Oslo. (Foto: NAF)
NAF reagerer på forslaget om å øke beboerparkering- og parkeringsavgifter i Oslo. (Foto: NAF)

I forbindelse med Oslo-budsjettet for 2021 varsles det en kraftig prisøkning på parkeringsavgifter de neste to årene, både for timespriser og beboerparkering.NAF reagerer blant annet på forslaget om at beboerparkeringen skal øke med 50 prosent neste år. 

- Det å øke gebyret for beboerparkering samtidig som de fjerner mange parkeringsplasser i boligområdene oppfattes som urettferdig og en slags dobbel straff. Ett sted må jo folk ha bilen stående når byråden vil at den ikke skal brukes. Selv om de fleste bruker kollektivt på jobbreisen i byene, har vi behov for andre typer reiser både ettermiddager, kvelder, helger og ferier, påpeker Ryste. 

Rammer økonomien 

Miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg sier at et argument for økningen er at byrådet ikke har fått gjennomslag for å øke bomtakstene så mye som de ønsker. 

Lan MarieBerg og byrådet vil både ha inn mer penger fra bilistene for å finansiere kollektivtransport og veier, samtidig som de vil gjøre det stadig vanskeligere og dyrere å bruke bilen for å redusere trafikken. Det er ikke rart mange blir frustrerte over de doble signalene fra byrådet, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF.  

-Bompengeopprøret før lokalvalget viste at det er en grense for hvor langt politikerne kan strekke denne strikken. Det handler om at folk har en hverdagsreise som skal gå opp, og at stadig høyere avgifter på bilbruk rammer familieøkonomien til mange, sier Ryste.  

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NAF reagerer på forslaget om å øke beboerparkering- og parkeringsavgifter i Oslo. (Foto: NAF)
NAF reagerer på forslaget om å øke beboerparkering- og parkeringsavgifter i Oslo. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom