NAF

NAF-direktør ut mot de høye drivstoffprisene: - Dette er testen på om vi har en distriktsregjering

Del

NAF-sjef Stig Skjøstad raser over at regjeringen ennå ikke har fått kontroll på de galopperende drivstoffprisene. På ett år har prisene steget med 40 prosent. - Prisøkningen rammer distriktene mest, og burde vært møtt med kraftige avgiftskutt, sier han.

NAF krever avgiftskutt på drivstoff og mener regjeringen må handle raskt (Foto: NAF)
NAF krever avgiftskutt på drivstoff og mener regjeringen må handle raskt (Foto: NAF)

NAF-direktøren mener at regjeringen nå må vise at de er en regjering også for Distrikts-Norge. Tall fra NAF viser at ni av ti i distriktene bruker bil på sin hverdagsreise. Det er samtidig i distriktene at elbil-andelen er lavest.

- Det er ingen tvil om at de høye drivstoffprisene rammer distriktene dobbelt, sier Skjøstad. - Derfor er det oppsiktsvekkende at vi har en uttalt distriktsregjering som ikke evner å gjøre noe med de høye drivstoffutgiftene.

Løftebrudd

Skjøstad reagerer på at regjeringen ikke holder egne løfter, hvor de i Hurdalsplattformen skriver at de skal kutte avgifter som rammer vanlige folk. Han viser til at på drivstoff er det rom for kraftige kutt, som vil merkes på pumpene:

- Nesten halvparten av pumpeprisen er avgifter til staten. På ett år har pumpeprisen på diesel økt med mer enn 40 prosent. Andre land i Europa møter dette med kutt i avgifter og tilskudd til bileiere, mens i Norge gjør vi ingenting. Dette kunne regjeringen gjort noe med om de ville, sier han.

Skjøstad mener at håndteringen av energikrisen står til stryk. I flere måneder har regjeringen villet vente å se, mens prisene bare har økt. Det kjennes i norske husholdninger.

- For svært mange, spesielt i distriktene, er drivstoff en nødvendighet i hverdagen fordi det ikke finnes alternativer til bilen, og disse bilene går på diesel og bensin. Da rammer det hardt når du må betale nær 30 kroner literen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NAF krever avgiftskutt på drivstoff og mener regjeringen må handle raskt (Foto: NAF)
NAF krever avgiftskutt på drivstoff og mener regjeringen må handle raskt (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom