NAF

NAF: - Dyrere å bruke og kjøpe bil

Del

Økte avgifter på elbil, dyrere bensin og dyrere ladbare hybrider i statsbudsjettet. - Disse avgiftsøkningene må Ap og Sp reversere, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

NAF reagerer kraftig på avgiftsøkningene for bilister i regjeringens budsjettforslag (Foto: NAF)
NAF reagerer kraftig på avgiftsøkningene for bilister i regjeringens budsjettforslag (Foto: NAF)

Ingen bilister slipper unna i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022.  

  • Regjeringen vil at pumpeprisen for bensin øker med 41 øre og 47 øre for diesel.  
  • Alle ladbare hybrider blir dyrere.
  • Trafikkforsikringsavgiften(tidligere årsavgiften) på elbil økes til full sats, dvs. en økning på 876 kroner per år.
  • Fritaket for omregistreringsavgift på elbiler fjernes, den blir opp til 6 681 kroner for de aller nyeste brukte elbilene.

-Dette er pisk til alle de som ennå ikke har skaffet seg elbil, og til de som går og venter på å skaffe seg en brukt elbil, sier Ryste. - Å hente inn omregistreringsavgift på brukte elbiler vil være en dråpe i statskassa, men vil bety mye for den enkelte som går og teller på knappene om de kan skaffe seg en brukt elbil med dagens fordeler, sier hun.  

- Overgangen til elbil vil bremses, samtidig som regjeringen går inn for solide avgiftsøkninger og bompengene vil vokse til nye høyder, sier Ryste.  

Øker drivstoffavgiftene 

Høyere avgifter på drivstoff slår hardest ut for Distrikts-Norge. I det budsjettet som Sp og Ap skal legge fram må dette rettes opp, slik at økt CO2-avgift ikke rammer de som er avhengig av bilen i dag, men ennå ikke har skaffet seg en elbil, sier Ryste.  

Ladbare hybrider blir dyrere 

Regjeringen vil innføre et krav til at ladbare hybrider skal ha 100 kilometer rekkevidde for å få avgiftsfordeler. Ingen av dagens ladbare hybrider har så lang elektrisk rekkevidde. Samtidig strammer de inn CO2-komponenten i engangsavgiften noe som betyr at det blir dyrere å kjøpe nye bensin- og dieselbiler.  

Dette er ikke et forslag som tar inn over seg de ulike behovene folk har nå som vi ser starten på slutten for nye fossilbiler. Her må Ap og Sp jobbe for å reversere økningene og sikre en bilavgiftspolitikk som ivaretar hele landet og folk med ulik lommebok, sier Camilla Ryste.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

NAF reagerer kraftig på avgiftsøkningene for bilister i regjeringens budsjettforslag (Foto: NAF)
NAF reagerer kraftig på avgiftsøkningene for bilister i regjeringens budsjettforslag (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom