Nærings- og fiskeridepartementet

Næringslivet skal få bedre tilgang på risikokapital

Del

Regjeringen foreslår å bevilge 350 millioner kroner til Innovasjon Norge slik at flere bedrifter kan få innovasjonslån og lånegarantier.

Næringsminister Iselin Nybø (V).
Næringsminister Iselin Nybø (V).

– Tilstrekkelig tilgang på risikokapital er viktig for at næringslivet skal fortsette arbeidet med innovasjon og omstilling. Lån og garantier fra Innovasjon Norge utløser kapital fra private banker og kan motvirke langsiktige negative effekter av koronasituasjonen. Regjeringen vil derfor gi Innovasjon Norge mulighet til å utnytte tilsagnsrammene sine fullt ut gjennom økt tapsavsetning, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Innovasjonslån kan brukes til investeringsprosjekter som handler om nyetablering, nyskaping, omstilling og utvikling. Garantier tilbys små og mellomstore bedrifter som sikkerhet for driftskreditt eller investeringslån i ordinære banker.

God dokumentert effekt

– Innovasjonslån og garantier fra Innovasjon Norge er virkemidler med lang historikk og god dokumentert effekt. Økt satsing på disse ordningene i tiden vi nå står i vil gi et bedre grunnlag for å utvikle et bærekraftig og omstillingsdyktig næringsliv på lang sikt, sier Nybø.

Innovasjon Norge har i 2021 en ramme for landsdekkende innovasjonslån på 2 milliarder kroner. Dette er 600 millioner kroner mer enn i ordinært budsjett 2020. Rammen for lånegarantier er 160 millioner kroner.

Kontakter

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø (V).
Næringsminister Iselin Nybø (V).
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom