Samferdselsdepartementet

Nå starter byggingen av E6 Ranheim – Værnes

Del

– Nå starter vi den videre utbyggingen av E6 nordover fra Trondheim. Bygging av strekningen mellom Ranheim og Værnes er et stort veiprosjekt som store deler av Trøndelag får nytte av når det står klart. Veien er et viktig bindeledd mellom Trondheim by og Stjørdal og flyplassen. Med en firefelts motorvei på denne strekningen får vi en trafikksikker og effektiv reisevei for både næringsliv og innbyggerne i regionen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Statsminister Erna Solberg markerte byggestarten av E6 Ranheim - Værnes tirsdag. Foto: Nye Veier
Statsminister Erna Solberg markerte byggestarten av E6 Ranheim - Værnes tirsdag. Foto: Nye Veier

Strekningen Ranheim – Værnes er 23 km og skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Reisetiden reduseres med opp mot fem minutter. Prosjektet er det første av to store utbyggingsprosjekter som skal gjennomføres av Nye Veier AS på E6-strekningen nordover fra Trondheim. Byggestart er 1. september 2020, og hele strekningen er planlagt ferdig 2025.

– Denne regjeringen har satset stort på samferdsel. Økningene til samferdselsbudsjettene er nesten doblet siden 2013. Mye av dette har kommet veiene i Norge til gode. Veiene vi bygger i dag, skal være trafikksikre i mange år, og firefelts motorvei er det mest trafikksikre vi kan bygge. Videre har Nye Veier fått veien til å bli mer samfunnsøkonomisk lønnsom. Det betyr at de gjennom gode løsninger har fått på plass en billigst mulig vei, som er trygg å kjøre på når den står klar, sier Hareide.

Bilder

Statsminister Erna Solberg markerte byggestarten av E6 Ranheim - Værnes tirsdag. Foto: Nye Veier
Statsminister Erna Solberg markerte byggestarten av E6 Ranheim - Værnes tirsdag. Foto: Nye Veier
Last ned bilde

Lenker

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Byvekstavtale for Osloområdet signert i dag – Staten bidrar med over 16,5 milliarder27.11.2020 15:23:58 CETPressemelding

– Byvekstavtalen vi signerte i dag vil bidra til bedre reisehverdager for svært mange i Osloområdet, med gode løsninger for kollektivtransport, sykkel og gange. Staten vil bidra med over 16,5 milliarder kroner inn i avtalen, blant annet over 8 milliarder kroner til Fornebubanen. Gjennom gjensidige forpliktelser får vi nå en ambisiøs transport- og miljøsatsing, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Nye Veier bygger ut E6 Kvænangsfjellet – utbyggingsavtale er signert26.11.2020 07:00:00 CETPressemelding

- E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom