Statens vegvesen

Nå starter arbeidet med ny bru på E6 i Straumen i Sørfold

Del

Endelig starter arbeidet med å bygge ny bru på E6 i Straumen i Sørfold. Arbeidsfellesskapet ONOS – Haugholt har fått oppdraget med å bygge brua, som er beregnet å koste 75 millioner.

Strømmen bru på E6 i Sørfold. Foto: Statens vegvesen.
Strømmen bru på E6 i Sørfold. Foto: Statens vegvesen.

Strømmen bru på E6 i Sørfold ligger på ei fylling i bukta rett ved kommunesenteret Straumen. Den nye brua skal bygges på samme fylling, oppstrøms langs nåværende bru.

Trafikken vil gå over nåværende bru i byggeperioden. Trafikantene må forvente at det blir nedsatt hastighet på strekninga i hele byggeperioden. Veitrafikksentralen 175.no vil oppdatere informasjonen til trafikantene fortløpende.

Koster 75 millioner

Ny bru i Straumen har stått på ønskelista lenge. Arbeidet med reguleringsplan startet i 2009, og bygging av bru var aktuelt både i 2013 og 2016, men først i 2021 har prosjektet fått tildelt midler.

Det er satt av totalt 75 millioner kroner til bygging av den nye brua på E6. Entreprenørene ONOS Ole Nordmo & Sønn AS fra Bardufoss i Troms og Haugholt Anlegg`s Service AS fra Gjerstad i Agder skal sammen utføre arbeidet. Planen er at nybrua skal stå ferdig i november 2022.

Bru med spesiell historie

Strømmen bru har ei helt spesiell historie. Fyllinga over Straumbukta ble bygget under krigen i regi av den tyske okkupasjonsmakta. Den ble opprinnelig bygd til Polarbanen mellom Fauske og Narvik, og fyllinga i Straumen var en del av den planlagte jernbanetraseen.

Dagens veibru ble bygd i 1964 og E6 ble da lagt på fyllinga. Brua er 15 meter lang. Straumløpet er for lite og har ført til utgraving av bunnmassene under fundamentene. Dermed har det oppstått setninger på landkarene og kjørebanen.

Støy fra byggearbeidet 

Den nye brua blir 58 meter lang. Den bygges i 3 spenn og skal fundamenteres til fjell. Bruoverbygningen skal bygges på rammede stålrørspeler.

Innbyggerne i Straumen må regne med å oppleve støy fra anleggsarbeidet, spesielt i den første delen av anleggsperioden fra oktober til desember i år, i forbindelse med sprengings- og fundamenteringsarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Strømmen bru på E6 i Sørfold. Foto: Statens vegvesen.
Strømmen bru på E6 i Sørfold. Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom