Arkivverket

Nå kommer motorvognregistrene i Digitalarkivet

Del

Den store interessen for gamle motorkjøretøy er årsaken til at Arkivverket nå er i gang med å digitalisere de statlige motorvognregistrene. Et utvalg fra Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal er allerede tilgjengelig i Digitalarkivet.

Esso motorhotell på Ramstad, ca 1970-1990. (Arkivverket/Esso Norge A/S).
Esso motorhotell på Ramstad, ca 1970-1990. (Arkivverket/Esso Norge A/S).

Interessen for historiske motorkjøretøyer er stor i Norge. Gamle biler, motorsykler og lastebiler restaureres til et nytt liv, og særlig om sommeren er mange av dem å se på veiene.Folk finner igjen bilder av kjøretøy de har gode minner om og deler disse på nettet. Nysgjerrigheten på kjøretøyenes identitet og hvem som har eid de trigges. Også når hverken kjøretøyene eller eierne av de lenger er blant oss. Men informasjonen om de lever i beste velgående, i arkivene etter myndighetene som i sin tid forvaltet kontrollen med kjøretøyene og med eierne av dem.

Arkivverket opplever stor interesse for disse arkivene. Både ved personlig oppmøte på våre lesesaler og ved skriftlige henvendelser. I år har vi derfor startet digitalisering for selvbetjening av disse arkivene. Dette er manuelle registre, som er skapt i tiden før man gikk over til det elektroniske kjøretøyregisteret «Autosys» på 1980-tallet.

Foreløpig har vi rukket å publisere et utvalg fra Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal, i tillegg til noen få nasjonale registre. Disse finner du nå under emneknaggen «Biler og motorkjøretøyer» i Digitalarkivet.

Parallelt arbeider vi også med å gjøre de eldste «Autosys» databasene tilgjengelige og søkbare på Digitalarkivet.

Kontakter

Bilder

Esso motorhotell på Ramstad, ca 1970-1990. (Arkivverket/Esso Norge A/S).
Esso motorhotell på Ramstad, ca 1970-1990. (Arkivverket/Esso Norge A/S).
Last ned bilde

Om Arkivverket

Arkivverket
Arkivverket
Postboks 4013 Ullevål Stadion
0806 Oslo

480 55 666http://www.arkivverket.no/

Arkivverkets samfunnsoppdrag er å bidra til effektiv dokumentasjonsforvaltning og å sikre, bevare og tilgjengeliggjøre et bredt og allsidig utvalg av samfunnets arkiver. Som øverste arkivmyndighet har Arkivverket ansvar for faglige standarder og retningslinjer, tilsyn og veiledning med offentlig arkivarbeid. Arkivverket skal iverksette overordnet nasjonal politikk på arkivfeltet, og bidra til utvikling og styrking av arkivsektoren. Som bevaringsinstitusjon har Arkivverket ansvar for langtidslagring, tilgjengeliggjøring og formidling av statlige arkiver og prioriterte private arkiv.

Følg pressemeldinger fra Arkivverket

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Arkivverket på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arkivverket

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom