Frende Forsikring

Nå knuser og krasjer vi mindre

Del

Mindre farting og lavere stressnivå gir færre skader, ifølge forsikringsselskapet Frende.

Biltabber som denne har det blitt færre av under pandemien. Foto: iStock.
Biltabber som denne har det blitt færre av under pandemien. Foto: iStock.

- Vi er fryktelig klare for å komme oss ut fra hjemmekontor, slippe munnbind og være fullvaksinerte alle sammen. Men oppi alt det, ser vi at nordmenn skader seg selv og tingene sine mindre nå, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen.

Sjekk nedgangen
Forsikringsselskapet har sett på skadetallene for første kvartal 2021 opp mot samme tid i 2020.

  • Bilskader har gått ned med 15 prosent
  • Innboskader har gått ned med 15 prosent
  • Uhellsskader har gått ned med 10 prosent 

- Dette er gledelige tall og kommer som et resultat av at vi stresser mindre, har færre avtaler og at huset sjelden står tomt, mener Slettemoen.

Mindre klønete
- At antallet skader på tingene våre er gått så mye ned viser at vi er mye mer hjemme. Mange er på hjemmekontor gjennom dagen og forblir hjemme på kvelden med færre alternativer utenfor huset, sier hun. 

- Samtidig er det litt overraskende at vi skader tingene mindre når vi er så mye mer hjemme, men det er helt tydelig at vi blir mindre klønete når vi har bedre tid. Uhell skjer jo gjerne når du er stresset, sier Frende sin kommunikasjonssjef.

Uhellsdekning er noe mange har på innboforsikringen. Den dekker for eksempel en TV som smeller i gulvet, en PC som ungen din tegner på eller hvis det store speilet går i tusen knas. 

Færre bilsmeller
Frende Forsikring ser også at bilulykkene er blitt færre så langt i 2021.

- Det er mye mindre rushtidstrafikk og mange lever i områder som har hatt strenge pandemiregler gjennom starten av året. Det har gjort at mobiliteten vår har vært lav. Samtidig har mange butikker vært stengt. Det har gitt mindre trafikk til for eksempel store parkeringsplasser ved kjøpesentrene, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Parkeringsskader og bulking fra utenfor kjøpesentrene er en klassiker når det kommer til dyre småsmeller med personbiler i Norge. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Biltabber som denne har det blitt færre av under pandemien. Foto: iStock.
Biltabber som denne har det blitt færre av under pandemien. Foto: iStock.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom