Helthjem

Nå kan du pante klærne dine som flasker

Del
I samarbeid med Svosj og Helthjem lanserer Villoid pant på klær.
I samarbeid med Svosj og Helthjem lanserer Villoid pant på klær.

– Kall det gjerne Greta-effekten, men vi må gjøre noe med dagens bruk-og kast mentalitet. Å pante klær er egentlig en ”no brainer” når mer enn halvparten av klærne vi kjøper i dag, blir hengende ubrukt i skapetsier gründeren.

Klesindustrien er blitt kjent som en av klimaverstingene. Nordmenn har ifølge SIFO 359 plagg i klesskapet i gjennomsnitt. Å kjøpe et brukt plagg reduserer plaggets klimaavtrykk med 82%, sier research selskapet Green Story.

– Nå kan du kvitte deg med klær du ikke lenger bruker, på en bærekraftig måte. Samtidig får du panteverdien tilbake, som kan brukes til å kjøpe både nytt og brukt på Villoid.no, sier Snertingdalen.

For Jeanette og medgründer Jarle Snertingdalen, var ikke bærekraftig emballasje og transport nok, og slik ble idéen om panting av klær og salg av brukte klær på Villoid Secondhand til.

Frykter ikke tapte inntekter

7 av 10 ønsker å leve mer bærekraftig, i tråd med FNs klimamål. Og en ry rapport viser at salg av bruktklær øker på nett øker med 35% i året. Det er en vekst som er dobbel så rask som salg av nye klær.

– Vi er ikke redde for at bruktsalget skal gå utover salget av nye klær. Vi tror at dette er en vinn-vinn for alle parter. Vi ser at markedet går mot økt fokus på gjenbruk, og vi tror at vi får flere lojale kunder når vi tilrettelegger for dette, sier Dyhre Kvisvik.

Vi gjøre det enklere å kjøpe brukt

– Per i dag er det ikke like enkelt å kjøpe brukte klær som nye. Vi selger nå bruktklær på nett på samme måte som du kjøper nye klær på nett, med samme bilder, bestilling og frakt som for nye klær. Vi er overbevist om at dette vil senke terskelen for å handle brukt for alle, uansett hvor i Norge du bor, sier Jarle Snertingdalen

Pant klærne på egen dørmatte

Med seg på laget har de Schibsteds nye satsing, SVOSJ, som gjennom logistikkselskapet Helthjem skal sørge for at kundene kan få levert inn klærne sine på enklest mulig vis; fra egen dørmatte.

– Villoids nye panteløsning går rett i kjernen på den sirkulærøkonomien som vi ønsker å bidra til, og vi er derfor glade for å være en støttespiller i dette bærekraftige prosjektet, sier Martin Meiner i Svosj.

Usolgte varer går til FRETEX og Frelsesarmeen

– Vi håper å få inn mye varer fremover og vi ønsker å donere bruktklær og overskuddsvarer som ikke blir solgt, til Fretex, sier Dyhre Kvisvik

– Vi setter stor pris på at VILLOID.no ønsker å donere moteklær til Fretex. Dette bidrar til en god sak da 10% av all bruktomsetning i Fretex går til Frelsesarmeens sosiale arbeid for de som trenger det mest i samfunnet (rusomsorg, eldreomsorg, ferietilbud for barnefamilier, fengselsarbeid, slumstasjonen, og mye mer), sier Kristin Hareide, kjedeleder i Fretex.

Om Villoid

Villoid.no er Norges raskest voksende motebutikk med snart 100 kjente merkevarer for jenter i alle aldre som skandinaviske designere som byTiMo, FWSS, MAUD, By Malene Birger og Second Female. På rekordtid har VILLOID blitt en av Norges største motebutikker. Sommeren 2018 lanserte VILLOID som teknologidrevet nettbutikk og lanserte med spesialdesignede kjoler i samarbeid med Pia Tjelta. Butikken selger på nett og fra sitt showroom på Fornebu utenfor Oslo. I år skal VILLOID omsette for mer enn 40 millioner

VILLOID lanserte som app i New York i 2015 sammen med det det britiske moteikonet Alexa Chung og ble kåret til ”Best Shopping App” av Apple i USA, Kina og UK i 2016 og 2017.

Villoid samarbeider med Svosj og Helthjem for å få levert klærne på en enkel og raskt måte; fra eget hjem.

Kontakter

Jeanette Dyhre Kvisvik - Villoid-gründer
91 58 48 47
jeanette@villoid.no

Bilder

I samarbeid med Svosj og Helthjem lanserer Villoid pant på klær.
I samarbeid med Svosj og Helthjem lanserer Villoid pant på klær.
Last ned bilde

Lenker

Om Helthjem

Helthjem
Helthjem
Akersgata 55
0180 Oslo

4006 4009http://www.helthjem.no

Helthjem representerer det landsdekkende nettverket av avisbud, som daglig leverer over 1,3 million aviser, magasiner, bøker og småpakker over hele landet. Standard levering for Helthjem er ekspress over natten, og Helthjem er den eneste distributøren i Norge som leverer produkter syv dager i uken, med levering før frokost. Bak helthjem sitt nettverk står Schibsted, Amedia og Polaris. Med Helthjem sin privattjeneste - meg til deg, kan privatpersoner sende pakker fra egen postkasse og dørmatte, til hele Norge.

Følg saker fra Helthjem

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helthjem på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Helthjem

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom