Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå får du norske jule-epler i butikken!

Del

I butikkene finner du nå friske, saftige og sprø norske epler som du kan kjøpe inn til julen. Ny lagringsteknologi gjør at butikkene nå selger norske epler langt utover ordinær sesong og tydelig merking på eplene med Nyt Norge merket, gjør det lett for forbrukere å velge de norske eplene.

Ny lagringsteknologi gir oss deilige norske epler til jul og utover vinteren.
Ny lagringsteknologi gir oss deilige norske epler til jul og utover vinteren.

Utvidet eplesesong

Bak satsingen står norske epleprodusenter, representert ved Telefrukt AS, merkeordningen Nyt Norge fra Stiftelsen Norsk Mat og Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). I den treårige prosjektperioden er målsetningen å utvide sesongen for norske epler og oppnå en markedsandel på ca. 20% for norske epler som selges i vintermånedene fra desember til mars, som vil gi et økt salg på 3 400 tonn årlig og bygge preferanse for norsk produsert eple blant forbrukere.

- De norske eplene er knasende sprø, lukter godt, er smakfulle og er perfekt som et sunt mellommåltid i farta nå i juleinnspurten. Epler inneholder kostfiber som gir en god magefølelse og antioksidanter vi trenger i en travel hverdag, sier leder for merkevarebygging i OFG, Silje Thoresen Tandberg. – og epler er en naturlig ingrediens i de mange deilige måltidene vi spiser i julehøytiden.

Lag noe godt med norske vinterepler

Her finner du tips til alt det gode du kan lage med de norske eplene

Våre 10 mest populære epleoppskrifter

Her finner du våre 10 mest populære epleoppskrifter

Ny lagringsteknologi gir naturlig friskhet

Vanligvis har sesongen for norske epler vært over i november, men moderne norske epleprodusenter har utviklet ny teknologi som utvider sesongen. Teknologien som brukes kalles ULO. ULO står for Ultra low oxygene. Oksygennivået i luft er 21 %. Gjennom ULO senkes oksygennivået i lagerrommene fra 21 % og ned til 1 % ved at luften i lagerrommet blåses ut og lagerrommene tilføres nitrogen ved hjelp av en nitrogengenerator. Samtidig som oksygennivået (O2) senkes til 1 % så øker CO2-nivået til 1 %.

I dvale

På den måten legges eplene i "dvale" og modningsprosessen eller nedbrytningsprosessen går saktere. Dermed holder eplene seg friske lenger. Det er denne prosessen som gjør at eplene holder seg sprø og saftige i mer enn et halvt år etter innhøsting.

Derfor bør du spise epler

Epler har et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen og som gir god metthetsfølelse.  Epler har mest vitamin C rett under skallet, så spis epler med skallet på. Lagringsepler inneholder noe mer vitamin C enn de tidlige sortene. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Les mer

Eplesorter

Eplesorter som inngår i prosjektet er Rød AromaElstar og den nyeste eplesorten Rubinstep . Disse egner seg spesielt godt til lagring og eplene holder seg sprø og friske så lenge som et halvt år etter innhøsting.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ny lagringsteknologi gir oss deilige norske epler til jul og utover vinteren.
Ny lagringsteknologi gir oss deilige norske epler til jul og utover vinteren.
Last ned bilde
Epler i salater, ovnsbakte med rødkål, surret i panne med purre og hasselbackepler til dessert.
Epler i salater, ovnsbakte med rødkål, surret i panne med purre og hasselbackepler til dessert.
Last ned bilde
Se etter Nyt Norge-merket i butikken. Her er eplesorten Rubinstep.
Se etter Nyt Norge-merket i butikken. Her er eplesorten Rubinstep.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Farsdag - gi far noe han trenger!9.11.2021 13:44:23 CET | Pressemelding

Gi far noe han trenger til farsdagen, for far trenger å spise mer frukt og grønt til alle dagens måltider! Undersøkelse, gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) (*) , viser at menn spiser alt for lite frukt og grønt daglig. Menn spiser bare 2,8 enheter mot det anbefalte minimum som er 5 enheter om dagen (**). Det er kun 14,4 % av landets menn som spiser anbefalt daglig minimums mengde av frukt og grønnsaker.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom