VisitDenmark Norge

Nå åpner Københavns mest etterlengtede hotell

Del

Etter tre års renovering av det ikoniske sentralposthuset i København, går endelig dørene på Villa Copenhagen opp og gjestene inviteres inn i det kontrastfylte hotellet.

@StineChristiansen
@StineChristiansen

1. juli åpner Københavns nye hotell Villa Copenhagen, som ligger mellom Vesterbro og
Indre By (København K). Det nye luksushotellet blir en del av Petter Stordalens Nordic
Hotels & Resorts, men med et eget navn og identitet.

De siste årene har det tidligere sentralposthuset, som rommer over 100 år med historie, gjennomgått en enorm forvandling for å kunne utfordre de forventninger man hittil har hatt til et luksushotell.


- Det er en helt fantastisk følelse at vi endelig kan åpne Villa Copenhagen etter flere år med hardt arbeid. Den nåværende situasjonen innebærer at vi selvsagt har fått en annen oppstart enn vi hadde forventet. Men det har hele tiden vært vår drøm å være et samlingssted for københavnerne, og nå er det blitt enda viktigere å være der for de lokale og tilby en hyggelig utflukt fra hverdagen, sier Peter Høegh Pedersen, hotelldirektør ved Villa Copenhagen.


Luksuriøse rammer fylt med kontraster
Gjennomgående for hotellet er kontrastene, som blant annet kommer til uttrykk i møtet
mellom den moderne skandinaviske innredningen og de godt bevarte historiske elementene. Hotellet er oppført med respekt for bygningens historiske arv og er ikledd luksuriøse rammer med fokus på bærekraftig design, arkitektur og kunst.

Det er hovedsakelig Universal Design Studio, med den anerkjente designeren Richard McConke i spissen, som har innredet hotellet. Han har tidligere blant annet designet hotellet At Six i Stockholm og ACE Hotel i London. Det er arkitektstudioet Earth Studio som har designet  hotellets bærekraftige Earth suite, og luksussmykkemerket Shamballa Jewels har innredet hotellets Courtyard samt flere suiter, blant annet Danmarks kanskje dyreste suite – det tidligere direktørkontoret.

Ytterligere har det Londonbaserte designstudioet Goddard Littlefair stått for designet av hotellets brasserie, bar, bakeri og møtefasiliteter.


- Villa Copenhagen skal utfordre den tradisjonelle forståelsen av luksus innenfor hotell. Det kan vi ikke få til hvis vi gjør akkurat som alle andre. Derfor samarbeider vi med de fremste partnerne i bransjen, men har også med oss samarbeidspartnere som ikke umiddelbart assosieres med vår bransje. Vi tror at kontrastene og mangfoldet i dette samarbeidet vil gjøre Villa Copenhagen til noe helt eget å besøke, sier Peter Høegh Pedersen.


Med alt fra bar til eget bakeri
Hotellet på 25.000 kvadratmeter rommer alt fra et 25 meter langt utendørs svømmebasseng, oppvarmet fra overskuddsvarmen fra kjøleanlegget, og med utsikt over København til en 1200 kvadratmeter Hidden Garden på taket av Villa Copenhagen.

Hotellet har også eget brasserie, en cocktail- og vinbar, bakeri og designbutikk.
I spissen for Villa Copenhagens gastronomiske univers er hotellets sjefskokk, Tore
Gustafsson. Hotellets restaurantsatsing er brasseriet Kontrast, som fokuserer på kontrasten mellom smaknyansene fra rene, lokale råvarer og krydder fra Sør-Europa og Nord-Afrika.

Maten består hovedsakelig av sesongbaserte og økologiske råvarer, samt bærekraftig
produsert kjøtt og fisk – alt sammen fra lokale produsenter. Stemningen i brasseriet er
nærværende, velkommen og omfavnende, mens prisene er holdt overkommelige.

Nøkkelord

Bilder

@StineChristiansen
@StineChristiansen
Last ned bilde
@StineChristiansen
@StineChristiansen
Last ned bilde
@StineChristiansen
@StineChristiansen
Last ned bilde

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

For ytterligere informasjon kontakt: 

Kristina Breivik 

Kristina.breivik@choice.no

Mobil: 93851921

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Nytt museum blåser liv i H.C. Andersens eventyr1.3.2021 09:00:00 CET | Pressemelding

Sommeren 2021 vil det nye H.C. Andersens Hus åpne i Odense. Det blir et helt nytt museum med nye vinklinger på historien om Andersens liv og arbeid. Museet vil være en unik kunstnerisk opplevelse, der landskap, arkitektur og moderne utstillingsdesign vil gi nye perspektiver på en av verdenshistoriens mest elskede og kreative tenkere. Dette gir alle eventyrelskere enda en god grunn til å besøke hans hjemby Odense og utforske eventyrøya Fyn i hans fotspor. Den ambisiøse museumsbygningen ble designet av den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom