Nå åpner endelig spektakulære restaurant Iris
- Menyen på Iris blir som en fortelling. Hver av de 18 rettene vil være en unik karakter i fortellingen vår. Fra ingredienser til presentasjon skal vi utfordre grensene for hva matlaging kan være.
Madsen er en av Danmarks og Europas mest lovende kokker. Hun har valgt å bosette seg på den øde øya Snilstveitøy for å ta utfordringen med å åpne restaurant Iris. Restauranten tar hus i den flytende kunstinstallasjonen Salmon Eye, midt i Hardangerfjorden.
- Matopplevelsen starter allerede på landsiden i Rosendal. Før vi setter kurs mot Salmon Eye i helelektriske båter inviterer vi gjestene ut med en ekspedisjon det ikke finnes tilsvarende av. Fremfor å frakte råvarene til gjestene, tar vi gjestene til råvarene.
Madsen er kjent for å arbeide med uvanlige og spennende råvarer, samtidig som hun ønsker å vise gjestene at verden må tenke nytt for å sikre en bærekraftig utvikling av det globale matsystemet.
- Menyen på Iris blir en historie om utfordringene verdens står ovenfor. Gjennom maten viser vi frem ideer og muligheter som kan bringe oss nærmere å løse utfordringene. Men det aller viktigste for meg som kokk er selvsagt at maten skal være helt i det øverste sjiktet av matopplevelser.
Restaurant Iris har kun 24 plasser hver kveld. Den er åpen fire dager i uken, onsdag-lørdag.
- For meg er ikke dette en jobb, men en livsstil. Sammen med teamet har vi utviklet noe som er helt unikt, ikke bare i Norge, men i verden. Vi gleder oss veldig til å vise frem det vi har arbeidet med.
Kontakter
Sebastian TorjusenCEO
Tel:+47 453 56 562invitation@salmoneye.noBilder
Lenker
Om Salmon Eye
Salmon Eye er et globalt forum som har som mål å inspirere og informere politikere, forskere, myndigheter og publikum om hvordan mat fra havet spiller en viktig rolle som løsning på de bærekraftsutfordringene verden står ovenfor.
Følg pressemeldinger fra Salmon Eye
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Salmon Eye på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Salmon Eye
Iris - Bærekraftig sjømat i spektakulære omgivelser29.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Restaurant Iris, med den danske kokken Anika Madsen ved roret, blir en unik restaurant. Den åpner sent våren 2023 og er lokalisert på den spektakulære flytende Salmon Eye i Hardangerfjorden. Den tar gjestene med på en eksklusiv "Expedition Dining" som ikke kan oppleves noe annet sted.
Ny verdensrekord og spektakulær avduking av Salmon Eye2.9.2022 15:06:08 CEST | Pressemelding
Fredag 2. september ble Norges nye forum og signalbygg for bærekraftig sjømat avduket midt i Hardangerfjorden. Salmon Eye er verdens største flytende kunstbygg, samtidig som visjonene for innholdet er like spektakulært som utsiden.
Avduking av verdens største flytende kunstbygg25.8.2022 12:27:13 CEST | Pressemelding
Salmon Eye inviterer pressen til avdukingen av det som vil være verdens største flytende kunstinstallasjon hvor det er mulig å gå inn i bygningen. Salmon Eye vil bli avduket med det som vil være verdens største kabuki gjort til sjøs, og bli en drivkraft for bærekraftig sjømatproduksjon.