Ny verdensrekord og spektakulær avduking av Salmon Eye
- Det er nå jobben starter. Vi skal informere og inspirere verden til å utnytte ressursene i havet på en bedre måte, slik at verdens voksende befolkning får tilgang på god, sunn og bærekraftig mat som ikke ødelegger planeteten, sier daglig leder Sebastian Torjussen.
Initiativtaker Sondre Eide er stolt over bygget, og tror dette er startsignalet for en verden hvor sjømat bidrar til å løse klimautfordringene og behovet for økt matproduksjon.
- Eide Fjordbruk ønsker å være drivkraften for en mer bærekraftig sjømatproduksjon, slik at Norge styrker sin posisjon som ledende sjømatnasjon, samtidig som teknologisk utvikling og nye metoder sørger for at vi produserer mat uten å ødelegge naturen og klimaet.
Fakta om Salmon Eye:
- Verdens største flytende kunstbygg – hvor det er mulig å gå på innsiden.
- Avduket av verdens største kabuki-drop gjort til sjøs
- Flyter på 300 meters dyp
- Fire nivåer, hvor det nederste er under havoverflaten
- 14,55 meter høyde – 1000 kvadratmeter og 1256 tonn
- Laget for å endre hvordan sjømat produseres, og bidra til en bærekraftig matproduksjon som møter FNs målsettinger
Til stede på åpningen var flere prominente gjester, blant annet fiskeriminister Bjørnar Skjæran.
Salmon Eye vil være åpent for publikum, samtidig som en rekke viktige milepæler står for tur.
- Eide Fjordbruk har igangsatt Salmon Eye som et uavhengig senter, fordi vi tror det vil være bra for Norge og verden. Vi skal produsere mer mat, med mindre klimautslipp og færre naturinngrep. Skal vi lykkes må vi se mot havet.
- Bare i høst skal vi være vertskap for verdens største plastryddeaksjon, lansere ny oppdrettsteknologi, utarbeide rappporter og ta imot politiske ledere fra hele verden. Vi endrer ikke verden på en dag, men vi skal starte jobben allerede i morgen, sier Sebastian Torjussen.
Nøkkelord
Kontakter
For mer informasjon og intervjuforespørsler, kontakt: invitation@salmoneye.no eller + 47 453 56 562
Bilder
Om Salmon Eye
Salmon Eye er et globalt forum som har som mål å inspirere og informere politikere, forskere, myndigheter og publikum om hvordan mat fra havet spiller en viktig rolle som løsning på de bærekraftsutfordringene verden står ovenfor.
Følg pressemeldinger fra Salmon Eye
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Salmon Eye på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Salmon Eye
Nå åpner endelig spektakulære restaurant Iris30.5.2023 08:27:31 CEST | Pressemelding
I dag åpner bookingen til restaurant Iris i Hardangerfjorden utenfor Rosendal. Kjøkkensjef Anika Madsen gir oss allerede nå en smakebit av hva gjestene kan forvente seg fra 21. juni.
Iris - Bærekraftig sjømat i spektakulære omgivelser29.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Restaurant Iris, med den danske kokken Anika Madsen ved roret, blir en unik restaurant. Den åpner sent våren 2023 og er lokalisert på den spektakulære flytende Salmon Eye i Hardangerfjorden. Den tar gjestene med på en eksklusiv "Expedition Dining" som ikke kan oppleves noe annet sted.
Avduking av verdens største flytende kunstbygg25.8.2022 12:27:13 CEST | Pressemelding
Salmon Eye inviterer pressen til avdukingen av det som vil være verdens største flytende kunstinstallasjon hvor det er mulig å gå inn i bygningen. Salmon Eye vil bli avduket med det som vil være verdens største kabuki gjort til sjøs, og bli en drivkraft for bærekraftig sjømatproduksjon.