Sony Music Norway

Musikalsk omvei med KAMARA

Del

Bergensartisten KAMARA er klar med debut-EP og slipper "The Long Way Home" fredag 12. mars. EP'en inneholder radiohiter som "20 Something" og "Carry You Home" i tillegg til nye låter, ta kontakt for forhåndslytting eller stikk innom Clubhouse på onsdag.

The Long Way Home artwork
The Long Way Home artwork

KAMARA slipper EP’en «The Long Way Home», en samling låter inspirert av nødvendige og unødvendige omveier man tar i livet. 
«På den lange veien til ditt sanne jeg – hjem – hjelper det ikke å ta snarveier, de er oftere villspor.»
Hittil har kanskje ikke veien mot suksess virket så lang og kronglete. 
Å spille Øya før du har gitt ut en eneste låt. 
Bli listet, og få spille live, på P3. 
Prisnominasjoner.
by:Larm-buzz og platekontrakt. 
Fato Kamara beskrives gjerne som selvsikker, gøyal og trygg. 
Og 23-åringen fra Bergen er det. 
Men hun har også hatt det hun kaller en kvartlivskrise.
«De siste tre årene har vært givende, men også veldig krevende. Og akkurat når jeg trodde at livet skulle bli litt enklere så kom 2020. 
Men det har tvunget meg til å gå dypere inn i det som har vært utfordrende, og det igjen har kanskje gjort meg enda mer kreativ og målbevisst.»

Det har naturligvis hjulpet litt å ha en av sommerens mest spilte låter på radio med «20something» og bli nominert til årets nykommer i P3 Gull og Årets gjennombrudd av Musikkforleggerprisen.
«Det, og tilbakemeldinger fra fans fra over hele verden – hello Brazil, I see you! – har vært helt uvurderlig motiverende.»
KAMARA har jobbet med Edvard Tronstad, Mugisho og Skinny Days på «The Long Way Home»-prosjektet. 
«Jeg er så takknemlig over å ha tilgang på så flinke produsenter og låtskrivere. Og for at jeg generelt har så mye bra og inspirerende mennesker i livet.»
Når det kommer til inspirasjonen bak låtene så har KAMARA gått i seg selv.
«Sideways» handler om andres forventninger og både den og «20 Something» reflekterer hvordan KAMARA, som en typisk noen-og-tjueåring, veksler mellom å være skråsikker og usikker. Mens «Hi, OK :)» er en morsom, småfrekk og flørtende låt inspirert av fremtidshåp og å ville ut og danse med venner. 
«Carry You Home handler om å respektere seg selv og sette grenser. Refrenget til Young Dumb Foolish Girl skrev jeg på skolebiblioteket i 2017, i frustrasjon over at mine følelser og tanker så lett ble avfeid som uviktige fordi jeg var ung og uerfaren. Det er jo da det er aller vanskeligst og vondest, fordi man enda ikke har erfart at det blir bedre. Begge er låter jeg er veldig stolt av, og som betyr ekstra mye for meg. Og som jeg håper kan bety noe for andre.»  
Selv om det ofte høres ut som KAMARA synger om romantisk kjærlighet, så er budskapene gjerne relevante uansett hvilken relasjon det gjelder; venner, familie, kjæreste eller rett og slett seg selv.
«Jeg håper musikken min kan brukes som et verktøy til å formidle følelser, å få satt ord på og snakket ut om det som er vanskelig, eller til å gi mot eller sass til å sette foten ned når det er nødvendig.»
Og på spørsmål om hvem hun skriver for, og hva hun vil at de skal få ut av musikken hennes svarer hun. 
«Jeg skriver for alle, og jeg vil at de som lytter til musikken min skal føle seg sett og hørt. At de skal føle seg litt sterkere.»

For alle kan trenge litt ekstra styrke, og noen som heier, når de tar den lange og av og til vanskelige veien videre i livet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

The Long Way Home artwork
The Long Way Home artwork
Last ned bilde
KAMARA (c) Ida Fiskaa
KAMARA (c) Ida Fiskaa
Last ned bilde
KAMARA (c) Ida Fiskaa
KAMARA (c) Ida Fiskaa
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

3 x Spellemann-nominerte Musti slipper "mimi"16.4.2021 12:00:00 CEST | Pressemelding

20 år gamle Musti fra Tøyen har på flere måter blitt selve manifestasjonen på den neste generasjonen av norske rappere. De som tør å ta plass uten noen form for tilbakeholdenhet på ambisjonene, og som nekter å la seg sette i gammeldagse båser, enten det gjelder rapstil, opphav eller kjønn. I år, under ett år siden hennes artistdebut, er hun nominert til hele tre Spellemannpriser. I dag, dagen Spellemannprisen finner sted slipper hun passende nok låten «mimi», som står for «mama i made it».

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom