Scenekvelder AS

Musikalen «Matilda» kommer endelig til Norge

Del

For aller første gang settes den prestisjetunge og folkekjære musikalen «Matilda» opp i Norge. Robert Stoltenberg skal spille en av hovedrollene, når teppet går opp på Folketeatret høsten 2022.

Scenekvelder er stolte og glade over å kunne presentere den prisbelønnede West End-suksessen Matilda the Musical for første gang på en norsk scene. Musikalen er basert på den populære boken om Matilda skrevet av den berømte og halvt norske forfatteren Roald Dahl. 

Premieren på Matilda på Folketeateret i Oslo blir 9. september 2022.

Ordinært billettsalg starter lørdag 11. september kl. 12:00 etter et eksklusivt forsalg til mottakere av Scenekvelders nyhetsbrev.

-        Matilda er en relativt ny musikal, med norske røtter, som allerede er blitt en av tidenes mest prisbelønnede musikalforestillinger. Da er det mye prestisje, og ekstra moro, å få den til Norge og Folketeateret, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

Matilda har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden, inkludert 24 priser for beste musikal og 7 Tony Awards. Musikalen er en av de mestselgende musikalene på West End og på Broadway for tiden, en suksess uten sidestykke.

Musikalen forteller den rørende og sterke historien om Matilda, en ekstraordinær liten jente som med en levende fantasi og et skarpt sinn tør å ta et standpunkt og endre sin egen skjebne. 

Scenekvelder gleder seg nå til arbeidet med å finne de som skal bekle rollene i forestillingen, men kan allerede nå avsløre at det er Robert Stoltenberg som skal spille den grufulle Miss Trunchbull.

-        Matilda er en fantastisk forestilling, som kombinerer humor, varme, grøss og musikk på en forbilledlig måte. Vi er mange som har et nært forhold til Roald Dahls univers, og jeg er svært takknemlig for å få muligheten til å gjøre det levende for et norsk publikum, sier Robert Stoltenberg.

Han legger til:

-        Det skal bli spesielt gøy å gi Miss Trunchbull et ansikt. Hun er en interessant karakter, med svært få forsonende sider, som jeg husker godt fra da jeg leste boka første gang, sier Robert Stoltenberg.

Produsenten Scenekvelder, som står bak oppsetningen gleder seg til å se Stoltenberg utfolde seg i rollen som Miss Trunchbull.

-        Det er kanskje ikke så pent å si det, men jeg mener Stoltenberg faktisk er perfekt til å spille denne grusomme damen. Han bidrar til våre ambisjoner om å sette opp en versjon av Matilda, som blir minst like fortryllende som det West End-publikummet opplever, sier Karianne Jæger, executive produsent i Scenekvelder.

Verden ble introdusert for Matilda i 1988, som en av de siste kjente romankarakterene Roald Dahl vekket til live i sitt magiske forfatterunivers. I 2010 ble Matilda the Musical tatt til scenen av The Royal Shakespeare Company i London. Komponist og komiker Tim Minchin står bak den fengende musikken og de brilliante sangtekstene, og Dennis Kelly har dramatisert historien og tilpasset denne til musikalformatet. 

Scenekvelder søker både voksne og barn til å medvirke i musikalen. Det blir audition for voksent ensemble og for barn. Nærmere informasjon og påmelding finnes på Scenekvelder.no.

 

Kontakter

Karianne Jæger
Executive Producer
Scenekvelder
Mobil: +47 928 00 318
Epost: Karianne@scenekvelder.no

Bilder

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.

Følg pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scenekvelder AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scenekvelder AS