NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Mulig streik i sykehusene fra tirsdag: - Erfaring og kompetanse gir ikke utslag i bedre lønn

Del

- Det ble brudd for ingeniører og teknologer på sykehusene i årets mellomoppgjør fordi arbeidsgiver ikke respekterer tariffavtalen. Hvis meklingen på mandag ikke fører fram, blir det streik. Vi sakker akterut i lønnsutviklingen sammenliknet med grupper med like lang utdanning. Erfaringen vår og kompetanse vi sitter på blir ikke verdsatt av arbeidsgiver, sier Brynhild Asperud, leder NITO Spekter.

Mandag 23. september møtes Spekter og SAN Helse (NITO, Den norske jordmorforening og Norges Farmaceutiske Forening) hos Riksmekleren etter at partene før sommeren ikke klarte å bli enige i mellomoppgjøret. Meklingen omfatter tre helseforetak: Oslo universitetssykehus HF, Helse Bergen HF og Helse Møre og Romsdal HF. Tirsdag kan det bli streik ved Oslo universitetssykehus HF og Helse Bergen HF dersom det ikke oppnås enighet. Det er 112 ingeniører og bioingeniører, radiografer, farmasøyter og jordmødre som tas ut i streik i første runde.

-  NITOs medlemmer i sykehusene taper lønn på at arbeidsgivere bryter avtalen vi er enige om for hvordan lønnen fastsettes. Vi har en lokal lønnsmodell, der både individuelle og lokale forhold skal ha betydning i forhandlingene. Arbeidsgiversiden følger ikke denne modellen og våre medlemmer har tapt penger over tid. Vi mener blant annet at dersom man har tatt relevant etterutdanning, skal det gi lønnsøkning. Vi ser gjentatte eksempler på at erfaring og kompetanseheving ikke verdsettes, sier Asperud.  

Det er avtalt mekling 23. september, med frist klokka 24.00. Det er dermed fare for streik i sykehusene fra 24. september.

Kontaktperson: Brynhild Asperud tlf 993 51 110

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Brynhild Asperud, leder NITO Spekter. Foto: NITO
Brynhild Asperud, leder NITO Spekter. Foto: NITO
Last ned bilde

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom