Avinor

Mulig streik i Saerco og dens konsekvenser for Avinors lufthavner i Ålesund og Kristiansand

Del

Det pågår nå mekling mellom Saerco og NFF (Norsk flygelederforening). Meklingsfristen utløper i dag fredag 30. september.

Dersom meklingen ikke fører fram, kan det på flyplassene i Kristiansand lufthavn Kjevik og Ålesund lufthavn, Vigra, bli tatt flygeledere ut i streik.

Dette vil få konsekvenser for begge lufthavnene, som driftes av Avinor. Flyplassene kan i ytterste konsekvens bli stengt for all trafikk i enkelte tidsrom fra lørdag 1. oktober.

Vi ber alle passasjerer som vil bli berørt av en eventuell streik, om å forholde seg til informasjonen de får fra flyselskapene.

Avinor er ikke part i en eventuell streik, og vil derfor ikke kommentere selve konflikten. Det overlates til partene.

For mer informasjon om hvordan streiken kan slå ut på de berørte lufthavner, kontakt:

  • Ålesund lufthavn Vigra: Lufthavnsjef Bent Helge Sjursen, +4791105710
  • Kristiansand lufthavn Kjevik: Lufthavnsjef Arne Johan Johnsen, +4790911771
  • For generelle spørsmål, ta kontakt med Avinors pressetelefon +4791815614, presse@avinor.no

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom