ForsvarsdepartementetForsvarsdepartementet

Møte i Northern Group i Oslo

Del

Onsdag har medlemslandene i Northern Group møter om bord på hangarskipet HMS Queen Elizabeth. Northern Group er et sikkerhets- og forsvarsforum, som fokuserer på sikkerhet regionen rundt Nordsjøen.

Det er flere temaer for møtet, blant annet den sikkerhetspolitiske utviklingen i Nordområdene, sikring av viktig infrastruktur i vårt område og støtten til Ukraina.

Northern Group har tolv medlemsland. Det er Nederland, Danmark, Estland, Finland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Polen, Storbritannia, Sverige og Tyskland. Northern Group ledes av Storbritannia.

I forbindelse med møtet den 23.november inviteres media til å treffe forsvarsminister Ben Wallace fra Storbritannia og forsvarsminister Bjørn Arild Gram.

De andre landenes statsråder vil sansynelighvis være tilgjengelige på kaien ved fartøyet. De har sine egne pressekontakter med seg.

Sted: HMS Queen Elizabeth

Tid for oppmøte ved skipet: kl. 1330 

Alle må akkrediteres for å kunne delta.  

Forsvarsdepartementet må ta forbehold om hvor mange vi får tillatelse til å ta ombord.

Navn, telefonnr. hvilket mediehus, og ta med pass som ID.

Påmelding skal sendes: asb@fd.dep.no

Tidsfrist: kl.10.00 - Onsdag 23.11

Mvh

Asgeir Spange Brekke

Forsvarsdepartementet

Mob. 90028061

asb@fd.dep.no ev. fdinfo@fd.dep.no

Kontakter

Om Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet
Forsvarsdepartementet
Glacisgata 1
0150 Oslo

23096011http://www.regjeringen.no

Forsvarsdepartementet (FD) er eit regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetjing av norsk tryggleiks- og forsvarspolitikk.

Følg pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvarsdepartementet

Dåp av nytt Kystvaktfartøy i Tomrefjorden 16.november11.11.2022 06:00:00 CET | Presseinvitasjon

16. november inviterer Forsvarsmateriell og VARD media til dåp av Kystvaktens nye fartøy, KV Jan Mayen. Dåpen finner sted i Tomrefjorden. Gudmor for fartøyet er Justis- og beredskapsminister Emile Enger Mehl. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil også delta i seremonien sammen direktør Forsvarsmateriell, Gro Jære og sjef for Sjøforsvaret Rune Andersen. Fra VARD vil konsern- og verftsledelsen være til stede.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom