Norges Bryteforbund

Morten Thoresen klar for EM finale i bryting.

Del

Morten Thoresen vant sin semifinale 2-1 og er klar for EM finale i 67 kg gresk-romersk bryting. Han sikrer Norge EM-finale for fjerde året på rad og er den tredje utøveren som står i finale på disse fire årene.

Bodø-bryteren vant sin første kamp mot Kristapus Sleiva fra Lithauen 4-3.

I kvartfinalen møtte han Enes Basar fra Tyrkia. Det ble en tett og jevn kamp hvor Morten måtte krige hele veien, men han tok seieren til slutt. Tyrkeren ble dømt passiv som gir Morten ett poeng og mulighet til å score i parterre (Hvor motstanderen må starte liggende på magen på matten.) Også i andre periode kjørte Morten motstanderen passiv og sikret sitt andre poeng. Morten viser seg som den mest utholdende av de to og styrer inn til en 2-0 seier.

I semifinalen møtte Morten Liavonchyk fra Hviterussland. Dette ble også en tett kamp hvor det kun ble delt ut passivitetspoeng. Men Morten brukte aggresiviteten og utholdenheten sin og kjørte hvterusseren tom. 

I morgen kveld er det klart for Morten sin første senior finale i mesterskap. Der skal han opp mot Nazir Abdullaev fra Russland.

For fjerde året på rad har Norge en gresk-romersk bryter i EM finale. (Felix Baldauf 2017, Stig-Andre Berge 2018 og 2019)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.

Følg saker fra Norges Bryteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bryteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Bryteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom