Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Mobildugnad for Ukraina   

Del
Den russiske aggresjonen fortsetter å ødelegge den ukrainske infrastrukturen og rammer sivilbefolkningen brutalt. Nå oppfordres teleselskapene til en felles dugnad.
Fungerende direktør i Nkom Marianne Øhrn Johannessen
Fungerende direktør i Nkom Marianne Øhrn Johannessen

Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som har tatt initiativ til at også den norske ekombransjen kan bidra med utstyr til Ukraina. Fungerende direktør i Nkom, Marianne Øhrn Johannessen sier hun er overbevist om at de norske teleselskapene vil bidra til den felles dugnaden det nå inviteres til. 

— Kraftbransjen har allerede gått foran med et godt eksempel ved å sende utstyr for å reparere ødelagt infrastruktur som følge av krigen. Vi er trygge på at også norske teleselskaper ønsker å bidra til å gjenoppbygge og styrke telekommunikasjonen i landet. De ukrainske telekommyndighetene har oversendt en detaljert liste over utstyr de har behov for.

Øhrn Johannessen understreker at det er viktig at det som oversendes til Ukraina er basert på det behovet de har og at det er et velfungerende mottaksapparat for det.  

— Vi vet at ukrainerne, i tillegg til nettverksutstyr, også har behov for mobile basestasjoner (COW) og generatorer for å opprettholde kommunikasjonsevnen når annen infrastruktur er utilgjengelig. De er i utgangspunktet interessert i europeisk utstyr, men dersom det finnes nytt og velfungerende 4G-utstyr fra andre leverandører kan det også være aktuelt for dem å bruke i denne fasen. I tillegg trengs det også forbrukerelektronikk som WiFi-rutere, mobiltelefoner og bærbare PC-er. 

Transporten av utstyr vil skje i regi av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som sender forsendelser ukentlig. 

 

Nøkkelord

Kontakter

Marianne Øhrn JohannessenFungerende direktørNasjonal kommunikasjonsmyndighet

Tel:91615187moj@nkom.no

Bilder

Fungerende direktør i Nkom Marianne Øhrn Johannessen
Fungerende direktør i Nkom Marianne Øhrn Johannessen
Last ned bilde

Lenker

Om Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet
Nygård 1
4790 Lillesand

+47 22 82 46 00https://www.nkom.no/

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom