MENY

MENY er vekstvinner i norsk dagligvare

Del

MENY er vekstvinner i 2021 med en organisk vekst på 1,3 prosent. – At vi tar markedsandeler er en bekreftelse på at flere setter pris på stort utvalg, lokalmat, matglede og god service. Vi skal fortsette å være en motpol til lavpris-butikkene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

MENY-sjef Vegard Kjuus gir de ansatte mye av æren for veksten.
MENY-sjef Vegard Kjuus gir de ansatte mye av æren for veksten.

Ifølge Dagligvarerapporten 2022 (Nielsen-tall) er MENY den kjeden med størst organisk vekst i fjor (se vedlagte figur). MENY øker sin markedsandel fra 10,4 til 10,6 prosent. Totalt hadde MENY en vekst på 1,8 prosent og omsetningen endte på 22 milliarder kroner i 2021. Kjeden har vekst i alle fylker. På topp-10 lista over vekstvinnere er butikker i Bergen, Oslo, Trondheim, Arendal, Moss og på Romerike. Hele 12 MENY- butikker har nå over 200 millioner kroner i omsetning.

MENYs netthandel økte i fjor med 29 prosent til en omsetning på 940 millioner kroner. Økning i netthandelen står for ca. 50 prosent av veksten i MENY, hvorav de fysiske butikkene står for resten.

Ifølge Kjuus kommer den gode veksten de tre siste årene av at stadig flere nordmenn koser seg med god mat og gode råvarer hjemme, men den er også et resultat av 188 dedikerte kjøpmenn, hele 1500 matfaglig ansatte og nær 10 000 dyktige matarbeidere.
- Mens Norge har alt for mange ganske like lavprisbutikker, er vår drivkraft å være noe annet. Vi skal være best på stort produktutvalg, lokalmat, matfaglig kompetanse og hyggelig handleopplevelse, sier Kjuus.

MENY opplever stor vekst i kategorier som lokalmat, håndskåren ost, bakervarer, frukt og grønt og middagsråvarer som blant annet angus-kjøtt, fersk fisk, skalldyr og Jacobs Utvalgte-produkter.FAKTA

  • MENY omsatte i 2021 for kr. 22 milliarder. Markedsandelen endte på 10,6%.
  • Nettbutikken omsatte i 2021 for kr. 940 millioner (29% vekst). 47 MENY-butikker fungerer som plukk-lager for nettbutikken
  • MENY er Norges ledende supermarked-kjede med 188 butikker.
  • 84 millioner kunder er årlig innom en MENY-butikk. 
  • meny.no hadde 57 millioner digitale besøk i 2021 og er Norges største matkanal.

Kontakter

Bilder

MENY-sjef Vegard Kjuus gir de ansatte mye av æren for veksten.
MENY-sjef Vegard Kjuus gir de ansatte mye av æren for veksten.
Last ned bilde
Figur fra Dagligvarerapporten 2022.
Figur fra Dagligvarerapporten 2022.
Last ned bilde

Om MENY

MENY
MENY
Karenslyst alle 12-14
0213 Oslo

21 61 20 00http://www.meny.no

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom