MENY er vekstvinner i norsk dagligvare
Ifølge Dagligvarerapporten 2022 (Nielsen-tall) er MENY den kjeden med størst organisk vekst i fjor (se vedlagte figur). MENY øker sin markedsandel fra 10,4 til 10,6 prosent. Totalt hadde MENY en vekst på 1,8 prosent og omsetningen endte på 22 milliarder kroner i 2021. Kjeden har vekst i alle fylker. På topp-10 lista over vekstvinnere er butikker i Bergen, Oslo, Trondheim, Arendal, Moss og på Romerike. Hele 12 MENY- butikker har nå over 200 millioner kroner i omsetning.
MENYs netthandel økte i fjor med 29 prosent til en omsetning på 940 millioner kroner. Økning i netthandelen står for ca. 50 prosent av veksten i MENY, hvorav de fysiske butikkene står for resten.
Ifølge Kjuus kommer den gode veksten de tre siste årene av at stadig flere nordmenn koser seg med god mat og gode råvarer hjemme, men den er også et resultat av 188 dedikerte kjøpmenn, hele 1500 matfaglig ansatte og nær 10 000 dyktige matarbeidere.
- Mens Norge har alt for mange ganske like lavprisbutikker, er vår drivkraft å være noe annet. Vi skal være best på stort produktutvalg, lokalmat, matfaglig kompetanse og hyggelig handleopplevelse, sier Kjuus.
MENY opplever stor vekst i kategorier som lokalmat, håndskåren ost, bakervarer, frukt og grønt og middagsråvarer som blant annet angus-kjøtt, fersk fisk, skalldyr og Jacobs Utvalgte-produkter.
FAKTA
- MENY omsatte i 2021 for kr. 22 milliarder. Markedsandelen endte på 10,6%.
- Nettbutikken omsatte i 2021 for kr. 940 millioner (29% vekst). 47 MENY-butikker fungerer som plukk-lager for nettbutikken
- MENY er Norges ledende supermarked-kjede med 188 butikker.
- 84 millioner kunder er årlig innom en MENY-butikk.
- meny.no hadde 57 millioner digitale besøk i 2021 og er Norges største matkanal.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noVegard KjuusAdministrerende direktør
Tel:+47 982 34 819vegard.kjuus@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY mottar pris for inkludering av tidligere straffedømte13.12.2024 12:30:31 CET | Pressemelding
«Sammen for livet» har kåret MENY til «Årets Lionheart 2024». Prisen går til en arbeidsgiver som viser ekstra raushet og god inkludering. Fem tidligere innsatte har gjennom samarbeidet fått jobb i MENY.
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
Nå kan du kjøpe norsk hvitløk!20.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
I høst finner du for første gang hvitløk dyrket i Norge i butikkhylla, nærmere bestemt i MENY. Dette er en spennende test for MENY, som har som mål å selge mest mulig norske landbruksvarer.
«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding
Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.
Åpning av Norges råeste matvarehus12.9.2024 13:57:00 CEST | Pressemelding
12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo. - Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom