MENY er vekstvinner i 2019
Satsingen på ferskvare, utvalg, lokalmat og fagkompetanse etterspørres i et marked hvor lavprisbutikkene blir stadig likere.
- Vi er svært godt fornøyde med 2019. Vi opplever både sterk kundevekst og volumvekst, og resultatene viser at det er rom for en kjede som er opptatt av noe mer enn bare pris. Vi går motstrøms og ser at vårt store utvalg, matkompetansen og en satsing på lokalmat, som nå nærmer seg milliarden i omsetning, verdsettes av våre kunder, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
Vekst både på nett og i butikk
MENY opplever vekst i alle sine regioner. Høyest er veksten i butikkene i Vest-Agder, Trøndelag, Buskerud og Rogaland, som alle vokser med mer enn 5 prosent. Blant enkeltbutikker er MENY Torvet i Kristiansand vekstvinner, etterfulgt av MENY Løren, MENY Nordstrand og MENY Gystadmarka.
- Totalt har MENY som kjede en markedsandel på 10,3 prosent i 2019. Vi er godt fornøyde med å opprettholde markedsandelen fra 2018 selv om vi i snitt hadde åtte færre butikker i 2019. MENY har nå totalt 184 butikker, sier Kjuus.
MENYs netthandel omsatte for 328 millioner kromer i 2019. Dette er en økning på 56 prosent fra 2018. Målet for 2020 er en omsetning på netthandel på 450 millioner kroner.
- Med satsingen har vi tilgjengeliggjort Norges største utvalg på nett til enda flere mennesker i Norge, sier Kjuus.
I tillegg er MENY opptatt av å skreddersy butikkene ut ifra beliggenhet og kundeunderlag.
- Reåpningene av MENY Oslo City og MENY CC-Vest er vellykkede eksempler på det. Neste reåpning er MENY Røa i mai. I de fleste dagligvarekjeder blir butikkene likere og likere. I MENY tenker vi annerledes også når det gjelder utviklingen av våre butikker, sier Kjuus.
Tettere på lokalmatprodusentene
Lokalmat fra mer enn 450 små- og mellomstore leverandører leverte mer enn 2500 ulike produkter til MENY i 2019. Omsetningsveksten var på nesten 6 prosent i 2019 mot året før.
- Fra vi startet vår satsing på lokalmat i 2011 og frem til i dag har vi hatt en eventyrlig vekst på 330 prosent. Vi passerte 900 millioner i omsetning i 2019 fra de vi kaller våre matskattleverandører. Vi ser verdien av lokalmat både for økt utvalg til våre kunder, lokal verdiskaping over hele landet og for innovasjonen i norsk dagligvare. MENY har aldri jobbet tettere med lokalmatprodusenter og norske bønder enn nå. Vi mener alvor med lokalmat og ser på det som en viktig investering for vekst de kommende årene, sier Kjuus.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom