Melk med smak fortsetter suksessen
Halvårstallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at norsk melk med smak har økt med hele 27,3 prosent de siste tre årene, som utgjør hele 11,5 prosent av norsk melk totalt. Fra 2019 til i år har melk i denne kategorien pekt seg ut som den store vinneren, og det er flere faktorer som skyldes den merkbare økningen.
Melkeinnovasjon
Salget av smaksatt melk gikk alene opp 13 prosent første halvår i 2022 sammenlignet med første halvår i fjor. Dermed begynner vi å se en langsiktig positiv trend for innovative melkeprodukter tilpasset ulike situasjoner og anledninger. Mesteparten av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende produkter på markedet, og at folk anerkjenner produkter uten tilsatt sukker som et godt alternativ til mat eller som mellommåltid.
– Sjokolademelk har som yoghurten tidligere fått et ufortjent rykte som «sukkerbombe». Da er det fint å se at disse nye produktene har blitt så populære - spesielt siden de inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk. For alle dem som foretrekker sunn norsk melk er dette en gavepakke av gode smaker og viktige næringsstoffer som kalsium og jod, sier Ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen ved Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Det er derfor gledelig at innovative melkeprodukter med godt næringsinnhold uten tilsatt sukker i større grad aksepteres på frokostbordet eller som tørstedrikk på farta, sier Glemminge Arnesen.
Volum norsk melk med smak første halvår (sjokolademelk, iskaffe o.l.)
2019 |
2020 |
2021 |
2022 |
|
Volum i 1000 liter |
18 327 |
17 833 |
20 648 |
23 334 |
Kilde: Melk.no
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Matskam øker i julen: Kvinner topper statistikken27.12.2024 04:00:00 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at stadig flere føler på dårlig samvittighet for maten de spiser i desember. Over halvparten av oss – 59 prosent – sier at vi kjenner på matskam i forbindelse med julen, en økning fra 51 prosent i fjor. Verst står det til for kvinner.
Riskrem - dessertfavoritt på julaften21.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Riskrem er og blir nordmenns store juledessert. Over halvparten av oss, hele 54 prosent, har denne klassikeren på bordet på julaften. Det viser en ny undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
6 grep for mindre matsvinn og dårlig samvittighet i jula18.12.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Mange handler inn altfor mye mat til jul, noe som fører til unødvendig matsvinn. Hele 43 prosent oppgir at å kaste mat i jula gir dem dårlig samvittighet, ifølge nye undersøkelser av Norstat på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
5 gode nyheter for melk og meieri i 202417.12.2024 10:20:34 CET | Pressemelding
Det har vært et godt år for meierisektoren. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) har samlet de beste nyhetene. - 2024 har vært unikt, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK.
Julegrøt: 3 av 4 nordmenn elsker den12.12.2024 06:30:00 CET | Pressemelding
For mange er julegrøt selve smaken av jul, og en ny undersøkelse fra Norstat utført på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at tre av fire nordmenn spiser julegrøt minst én gang i desember. Julegrøt er en tradisjon som skaper samhold, enten det er med familie, venner, naboer eller kollegaer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom