Parat

Meklingsstart for vekterne

Del

Riksmekleren har innkalt partene i vekterstreiken til tvungen mekling fredag klokken 10.00. Forhandlingsleder for vekterne i Parat, Lars Petter Larsen, sier han håper på en løsning under meklingen og at arbeidsgiverne nå har innsett hvor verdifulle vekterne er i samfunnet.

Vekterne har nå streiket i fire uker og Larsen forventer at NHO og arbeidsgiverne nå møter vekterne med et tilbud som får slutt på streiken.

– Vekterne må få et oppgjør som viser at de nærmer seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. I tillegg må arbeidsgiver anerkjenne belastningen det er å arbeide natt og helg, sier Parat-forhandleren.

Larsen sier vekterne var villige til å akseptere en løsning innenfor rammen av frontfaget, men at NHO og arbeidsgiverne hindret en løsning ved å forsøke å diktere i detalj hvordan pengene skulle fordeles.

– NHO har tvunget oss ut i streik, og har latt oss streike i ukevis. Nå må arbeidsgiverne grave dypere i lomma og komme med et tilbud som får vekterne tilbake i jobb, sier han.

Parat-forhandleren sier vekterne samles til nye markeringer fredag.

– Vi markerer oss blant annet utenfor Oslo S, der vi fredag fra klokken 13.00 vil synliggjøre hvorfor vekterne fortjener bedre godtgjørelse for natt- og helgearbeid i tillegg til en lønn som ligner på hva andre arbeidstakere i Norge får, sier Larsen.

Han sier Parat vil jobbe hardt for en løsning under meklingen.

– Vi er løsningsorientert og det vil ikke være vekterne som er årsak til eventuelt brudd i meklingen og fortsatt streik, sier Larsen.

Nøkkelord

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 19-23
0133 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg saker fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom