Medietilsynet

Medietilsynet varsler at Sámimag må betale tilbake støtte

Del

Medietilsynet avslår Sámimags søknader om støtte for 2019 og 2020 etter Medieklagenemndas vedtak om at den samiske avisen ikke oppfylte kravet om minst 48 årlige utgaver. Sámimag har mottatt et forhåndsvarsel fra Medietilsynet om å betale tilbake en del av den tidligere utbetalte støtten.

Medietilsynet har sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner. Foto Medietilsynet
Medietilsynet har sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner. Foto Medietilsynet

Sámimag har tidligere fått utbetalt totalt 11,9 millioner kroner i støtte for 2019 og 2020 gjennom støtteordningen for samiske aviser. Medieklagenemnda konkluderte i desember i fjor at Sámimag ikke oppfylte kravene om minst 48 årlige utgaver for støtteårene 2019 og 2020. Medietilsynets vedtak for 2019 og 2020 ble dermed gjort ugyldige.

– Som følge av Medieklagenemndas vedtak, har Medietilsynet vedtatt å avslå Sámimags søknader for 2019 og 2020. I tillegg har vi sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Beløpet er fastsatt etter en skjønnsmessig vurdering.

Medietilsynet gir ikke dispensasjon til Sámimag 

Sámimag er et nett- og papirmagasin som drives av iSámi.Press. Avisen publiserer i hovedsak samiskspråklig innhold og kom inn i støtteordningen for samiske aviser fra 2019.

Formålet med støtteordningen for samiske aviser er å legge til rette for demokratisk debatt, meningsdanning og språkutvikling i det samiske samfunnet. Medietilsynet forvalter støtteordningen.

Medietilsynets vedtak om å gi støtte til Sámimag for 2019 og 2020 ble påklaget til Medieklagenemnda av den samiske forlegger- og avisforening Sálas, som organiserer de samiske avisene Ávvir og Ságat. Etter at Medieklagenemnda i desember 2021 gjorde Medietilsynets vedtak om å gi Sámimag støtte for 2019 og 2020 ugyldige, mottok Medietilsynet søknader fra Sámimag om å gi dispensasjon slik at avisen likevel kunne motta støtte for 2019 og 2020.

– Vi mener det ikke er grunnlag for å gi dispensasjon. Det er kun i helt spesielle tilfeller dette kan gjøres, sier Sekkelsten.

Sámimag har mulighet til å klage på vedtaket om å ikke gi avisen støtte for 2019 og 2020. I tillegg får avisen mulighet til å uttale seg om forhåndsvarselet om å kreve tilbake 4,4 millioner kroner i støtte, før Medietilsynet fatter endelig vedtak om tilbakebetaling.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Medietilsynet har sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner. Foto Medietilsynet
Medietilsynet har sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner. Foto Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

Lokalradioar får åtte millionar i støtte – halvparten går til å dekke DAB-utgifter13.5.2022 07:00:00 CEST | Pressemelding

Medietilsynet fordeler 8,2 millionar kroner i støtte til lokalradioane, der 4,4 millionar kroner går til å dekke utgiftene lokalradioane har med å sende på DAB. – Lokalradioane har stram økonomi. Denne støtta bidrar til at lokalradioar kan tilby programinnhaldet sitt på DAB, seier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom