Medietilsynet

Medietilsynet styrker laget på barn og medier-feltet

Del

Medietilsynet har ansatt Maria Grande (44) som seniorrådgiver og Lea Mariero (23) som rådgiver på barn og medier-feltet. Grande kommer fra stilling som prosjektleder i NRK, mens Mariero er leder for Press – Redd Barna Ungdom.

Lea Mariero (t.v.) og Maria Grande er ansatt som rådgivere på barn og medier-feltet. Foto Medietilsynet
Lea Mariero (t.v.) og Maria Grande er ansatt som rådgivere på barn og medier-feltet. Foto Medietilsynet

– Vi er svært fornøyde med rekrutteringene. Våre to nye medarbeidere har på hver sin måte relevant erfaring med tematikk relatert til barn, ungdom og medier. Med disse ansettelsene styrker vi både kompetanse og kapasitet på et område som er viktig for Medietilsynet, sier direktør Mari Velsand.

Handlingsplan skal følge opp strategi for trygg digital oppvekst

– Livet på digitale plattformer er ikke lenger noe som skjer ved siden av eller i tillegg til barn og ungdommers egentlige liv. Det er en viktig del av livene deres, hvem de er og hvordan de opplever verden. Jeg ser frem til å bidra til Medietilsynets viktige arbeid med å gjøre barns digitale oppvekst tryggere og bedre, sier Maria Grande.

– Jeg gleder meg til å starte i Medietilsynet, og til å jobbe videre med en tematikk som er svært viktig og i utvikling. Jeg håper å kunne bidra til økt fokus på dette området, og til å finne gode løsninger for barn og unge, sier Lea Mariero.

Medietilsynet jobber både med innsikt og tiltak som skal bidra til en trygg digital oppvekst for barn og ungdom. For eksempel gjennomføres det jevnlig undersøkelser om de unges digitale medievaner, og Medietilsynet utvikler både veiledningsmateriell for foreldre og undervisningsopplegg for ulike aldersgrupper.

Medietilsynet har også nylig utarbeidet en ny nasjonal strategi for trygg digital oppvekst som regjeringen står bak. – Vi skal nå starte arbeidet med en handlingsplan som skal følge opp strategien, og er glad for å kunne styrke bemanningen på dette viktige området, sier Velsand.

Grande og Mariero starter i Medietilsynet neste år

Maria Grande har over 20 års erfaring fra NRK, har i mange år vært prosjektleder og har jobbet med program for barn. Hun har en master i barnehagepedagogikk fra Oslo Met og har også studert pedagogikk, nordisk og sosiologi ved Universitetet i Oslo. Lea Mariero har gjennom mange år vært engasjert i Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press, de siste årene som leder på fulltid. Hun har studert statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Grande starter i Medietilsynet 1. januar og Mariero 1. april neste år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lea Mariero (t.v.) og Maria Grande er ansatt som rådgivere på barn og medier-feltet. Foto Medietilsynet
Lea Mariero (t.v.) og Maria Grande er ansatt som rådgivere på barn og medier-feltet. Foto Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg pressemeldinger fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Medietilsynet

Nå kan lokalradioene søke om 21,6 millioner kroner i støtte15.10.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding

Omkring halvparten av støtten på 21,6 millioner kroner til lokalkringkastere som er foreslått i statsbudsjettet for neste år, skal øremerkes prosjekter for å digitalisere lokalradioene. – Ved å hjelpe lokalradioene å gå over til digitale sendinger, er vi med på å opprettholde et bredt mangfold av lokalradioer i Norge, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022: Medietilsynet får 2,5 millioner kroner mer til tiltak for kritisk medieforståelse12.10.2021 13:32:45 CEST | Pressemelding

Regjeringen foreslår å øke Medietilsynets budsjett med 2,5 millioner kroner neste år for å styrke befolkningens kritiske medieforståelse. – Medieutviklingen stiller store krav til mediebrukernes kompetanse, for eksempel for å kunne oppdage desinformasjon og falske nyheter. Jeg er derfor svært glad for at regjeringen støtter vårt ønske om å styrke dette feltet, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom