Medietilsynet

Medietilsynet fordeler 370 millioner i mediestøtte til avisene i år

Del

Medietilsynet åpner nå for søknader om årets produksjonstilskudd, som er den største direkte mediestøtteordningen. Alle nyhets- og aktualitetsmedier på papir og nett, med unntak av kringkastere, kan søke.

Aviser kan søke produksjonstilskudd innen torsdag 25. mars. Foto Medietilsynet
Aviser kan søke produksjonstilskudd innen torsdag 25. mars. Foto Medietilsynet

– Produksjonstilskuddet skal bidra til at det er et mangfold av lokale medier i hele landet, som kan holde befolkningen bredt og generelt orientert om ulike samfunnsspørsmål, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I år fordeler Medietilsynet nær 370 millioner kroner i produksjonstilskudd, mot 358 millioner kroner i fjor. Tilskuddet øker med 12 millioner kroner etter en justering for pris- og lønnsvekst.

Vanligvis er det cirka 150 aviser som kvalifiserer til å motta støtte gjennom produksjonstilskuddsordningen hvert år.

Mediene må søke innen 25. mars

Årets søknadsfrist er torsdag 25. mars. Les mer om produksjonstilskuddet her.

Hvem som får støtte bestemmes etter reglene i forskrift om produksjonstilskudd. Medietilsynet er avhengig av økonomisk informasjon om avisene for å behandle søknadene. Denne informasjonen foreligger ikke før over sommeren. Endelig vedtak om hvem som får produksjonstilskudd for 2021 gjøres derfor til høsten.

Fakta om produksjonstilskuddet

  • Hvert år deler Medietilsynet ut produksjonstilskudd, som er en direkte mediestøtteordning.
  • I 2020 fikk 152 aviser tildelt til sammen 358 millioner kroner i produksjonstilskudd
  • Produksjonstilskuddet skal bidra til et mangfold av nyhets- og aktualitetsmedier over hele landet.
  • Ordningen er særlig rettet mot medier i markeder som er for små til å være bærekraftige og medier som er alternativer til de ledende mediene i større markeder.
  • Produksjonstilskuddet skal korrigere for markedssvikt for mindre nyhetsmedier og nummer to-medier i slike markeder.
  • Produksjonstilskuddet ble fordelt for første gang i 1969.
  • Ordningen er plattformnøytral og likestiller papir- og nettaviser.
  • Når nye aviser søker støtte, vurderer Medietilsynet søkeren opp mot kravene i forskrift om produksjonstilskudd til nyhets- og aktualitetsmedier om blant annet innhold, utgaver/opplag og driftsøkonomi.
  • Tilskuddsutvalget gir Medietilsynet råd i behandlingen av søknader og andre saker som hører inn under forskriften, og består av fagfolk fra mediebransjen. Tilskuddsutvalget gir Medietilsynet råd, og Medietilsynet beslutter.

For spørsmål om produksjonstilskuddsordningen, ta kontakt med Jon Stjernstedt.

For pressespørsmål, ta kontakt med Nina Bjerke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Aviser kan søke produksjonstilskudd innen torsdag 25. mars. Foto Medietilsynet
Aviser kan søke produksjonstilskudd innen torsdag 25. mars. Foto Medietilsynet
Last ned bilde

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

Medietilsynet utvider populært digitalt familiespill: "Stjernekolonien" får flere karakterer23.2.2021 07:00:00 CETPressemelding

Det digitale familiespillet «Stjernekolonien» ble tatt godt imot av mange familier da det kom i fjor høst. Nå utvider Medietilsynet spillet med flere karakterer, valg og dilemmaer. – De fleste barn har mobil og halvparten er på sosiale medier fra de er ni år. Det er derfor viktig å snakke om livet på nett fra barna er små, noe vi mener dette spillet kan hjelpe til med, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Ny undersøkelse fra Medietilsynet: Sju av ti er usikre på om informasjonen de finner på internett er sann18.2.2021 07:00:00 CETPressemelding

Nesten sju av ti har opplevd å komme over informasjon på nett de var i tvil om var sann, viser Medietilsynets nye undersøkelse om kritisk medieforståelse i den norske befolkningen. – Det er bra at folk har en kritisk tilnærming, men samtidig sier tallene at desinformasjon og falske nyheter dessverre er blitt ganske vanlig, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Medietilsynet starter arbeidet med nasjonal strategi for trygg digital oppvekst9.2.2021 09:30:00 CETPressemelding

Startskuddet for en nasjonal strategi for en trygg digital oppvekst gikk i dag på Safer Internet Day. Regjeringen bekrefter at Medietilsynet får ansvaret for å utarbeide strategien og samordne innsatsen. – Vi er klare for oppdraget og ser frem til å samarbeide med Barne- og familieministeren og andre aktører til det beste for barn og ungdom, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom