McDonald's NorgeMcDonald's Norge

McDonald’s inngår samarbeid med foodora

Del

Fra tirsdag 27. november kan foodoras kunder få McDonald’s-mat levert der de befinner seg. McDonald’s-avtalen er en viktig milepæl for foodora og et bevis på at forbrukervanene til det norske folket har endret seg.

Nå kan du få levert McDonald’s der du er
Nå kan du få levert McDonald’s der du er

McDonald’s er en av verdens største restaurantkjeder og også her til lands er restauranten en favoritt hos mange. Rask servering i restaurantene og på drive-thru og lange åpningstider har gjort maten tilgjengelig til alle døgnets tider. Fra tirsdag 27. november vil i tillegg Oslobeboere kunne få den samme maten levert der de befinner seg. Gjennom Foodoras leveringstjeneste skal sykkelbud bringe sultne Oslobeboere McDonald's-mat, enten de er hjemme, på jobb eller andre steder som befinner seg innenfor foodoras rekkevidde.

– Dette er første gangen McDonald’s tilbyr levering i Norge, noe som er svært spennende. Det var ingen tilfeldighet at vi ønsket at nettopp foodora skulle stå for selve leveringen. De har en unik tjeneste i Norge som er både pålitelig, rask og ikke minst er de forretningsmessig både flinke og tilpasningsdyktige, sier Pia Martinsen Mellbye, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

– Dette er første gang McDonald's tilbyr levering i Norge, sier Pia Mellbye, administrerende direktør i McDonald's Norge.

– Leveringstjenesten vi nå skal tilby betyr ikke at vi ønsker færre besøkende på våre restauranter – snarere tvert imot. Vi vil øke tilgjengeligheten og fleksibiliteten for kundene som ikke har mulighet til å komme til oss og vi ser at dette er et viktig grep for å tilpasse oss kundenes behov og ønsker. Vi vil rett og slett levere McDonald`s der hvor kunden er og på det tidspunktet hvor kunden ønsker det.

Fremtidens restaurant

Samarbeidet med foodora er en av flere nye løsninger McDonald’s har lansert i den siste tiden for å tilpasse seg kundens nye ønsker og behov. Restaurantkjeden investerer i et nytt konsept som skal gjøre det enklere for gjesten å bestille mat og drikke som de ønsker.

Alle restauranter får digitale, bestillingskiosker, og lanserer samtidig bordservering. Omleggingen inkluderer også ny produksjonsplattform på kjøkkenet, som gjør at alle burgere blir laget på bestilling. Nylig lanserte McDonald’s også en egen App for Norge der man kan finne nyheter, tilbudskuponger, informasjon om maten og restauranter samt at kunder har mulighet til å gi tilbakemelding.

– En tillitserklæring

Foodora er allerede en etablert leverandør av matlevering i de fleste norske storbyer. Deres rosa sykkelbud og elbiler navigerer seg raskt gjennom gatene for å levere mat fra ulike restauranter og butikker til sine kunder. Mat på farta og levering har opplevd en enorm vekst den siste tiden, med over 30 prosent økning hvert eneste år.

For foodora har denne veksten vært enda høyere, og de ser ingen grunn til at den vil avta. Det norske folket har til en høy grad begynt å benytte seg av digitale tjenester som kan forenkle hverdagen og være tidsbesparende. Både Kolonial.no, Godt Levert, Morgenlevering og foodora er kjente tjenester for de fleste nordmenn. I tillegg økte netthandel i fjor med hele 13,5 prosent (Kilde SSB). 

– McDonald’s er en av verdens største merkevarer, og det er kjempespennende og ikke minst en tillitserklæring at de ønsker å benytte seg av våre tjenester og ser kommersielle muligheter i det som foodora har bygget opp i Norge, sier Carl Tengberg, daglig leder i Foodora Norge.

– Vi ønsker å levere det folk vil ha, sier Carl Tengberg, daglig leder i Foodora Norge

Kommer til å samarbeide tett

 – Vi ønsker å levere det folk vil ha, der de er, og når de ønsker det. Og folk vil ha McDonald’s, det er det ikke noe tvil om, forteller Tengberg. – Vi har hatt, og kommer til å fortsette med å ha, et tett samarbeid med McDonald’s hele veien, slik at leveringene av McDonald’s-maten vil gå så raskt og knirkefritt som overhode mulig. Det viktigste for begge parter er at kundens behov blir dekket på en tilfredsstillende måte.

Tilbys fra utvalgte McDonald's-restauranter

McDelivery vil i første omgang tilbys i Oslos bykjerne, fra restaurantene i Thorvald Meyersgate, Klingenberg, Storgata og Nedre Slottsgate. Egne hentepunkter skal settes opp i de utvalgte McDonald’s restaurantene slik at sykkelbudene raskt kan hente bestillingene og få maten levert til kundene. Samarbeidet åpner opp for at både McDonald’s og foodora kan nå en bredere kundemasse på enda flere tidspunkter. McDelivery vil kunne bestilles via foodoras tjenester fra og med tirsdag 27. november. 

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nå kan du få levert McDonald’s der du er
Nå kan du få levert McDonald’s der du er
Last ned bilde
– Dette er første gangen McDonald’s tilbyr levering i Norge, sier administrerende direktør Pia Mellbye
– Dette er første gangen McDonald’s tilbyr levering i Norge, sier administrerende direktør Pia Mellbye
Last ned bilde
– Vi ønsker å levere det folk vil ha, der de er, og når de ønsker det. Og folk vil ha McDonald’s, det er det ikke noe tvil om, sier Carl Tengberg, daglig leder i Foodora Norge.
– Vi ønsker å levere det folk vil ha, der de er, og når de ønsker det. Og folk vil ha McDonald’s, det er det ikke noe tvil om, sier Carl Tengberg, daglig leder i Foodora Norge.
Last ned bilde

Om McDonald's Norge

McDonald's Norge
Pløens gate 2
0181 Oslo

815 56 000http://www.mcdonalds.no

Om McDonald’s:

McDonald's er en av Norges største restaurantkjeder, med 71 restauranter, og en årlig omsetning på over 1,9 milliarder kroner. Restaurantene strekker seg fra Kristiansand i Vest-Agder, til Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Vi har over 2 700 medarbeidere, og er i 2018 kåret blant én av Norges beste arbeidsplasser. Vi mottok også hederspris for mangfold og inkludering av Great Place To Work i 2017. En stor andel av våre medarbeidere er unge mennesker. Dette gjør oss til en av Norges største og beste arbeidsgivere for ungdom. Våre medarbeidere er også en etnisk og kulturell smeltedigel: over 80 kulturer er representert, noe som skaper et spennende og energisk arbeidsmiljø.

Om foodora:

Foodoras globale nettverk teller nå over 7500 bud som leverer kvalitetsmat fra mer enn 8000 lokale restauranter til hundretusener av matelskere, i 50 byer, hver måned. Tjenesten er tilgjengelig via web (www.foodora.no), via iOS- og Android-appen, eller for bedriftskunder via foodoras egne bedriftsplattform (corporate.foodora.no), som allerede har over 500 bedriftskunder på verdensbasis.  

Følg saker fra McDonald's Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra McDonald's Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom