Virke

Matvareprisene økte svakt i januar

Del

Nye tall fra SSB viser at matvareprisene steg med 0,8 prosent fra desember til januar. I samme periode økte prisene på varer og tjenester generelt med 1,1 prosent.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− Den sterke konkurransen i dagligvarebransjen bidrar fortsatt til å holde prisene nede. Prisene på mat og drikkevarer har bidratt til å holde prisveksten nede de siste tolv månedene. I tillegg ser vi en svakere prisvekst i januar enn vanlig, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

I gjennomsnitt har januar-prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer økt med 1,4 prosent de siste fem årene. Prisøkningen i januar i år er på 0,8 prosent.

En rekke avgifter er satt ned fra januar 2021. Blant annet er avgiften på alkoholfrie drikkevarer nesten halvert, og avgiften på sjokolade- og sukkervarer er fjernet.

− Tallene viser at avgiftslettelsene har kommet kundene til gode, avslutter Størksen. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom