Sony Music Norway

Matilda slipper albumet Retrospect

Del

Matilda Gressberg slipper sitt tredje album, "Retrospect", fredag 18. september. Albumet inkluderer radiohitene "Forever" og "Her Too", og hun har produsert over halvparten av låtene selv. Splitternye "Thunder" og Dagny-duetten "Anyone Else" er begge allerede listet på NRK P3.

Retrospect artwork
Retrospect artwork

Det er nærliggende å tro at albumtittelen Retrospect – tilbakeblikk – er knyttet til det at Matilda allerede som 26-åring har en ti år lang karriere som artist og låtskriver bak seg. Men som hun selv forklarer; «Låtene er en slags reise i alle følelsene man kjenner på gjennom et forhold og følelsene man sitter igjen med når alt er over, og man ser tilbake med et klart hode og nytt perspektiv.»

I tillegg til å reflektere et forhold så reflekterer Retrospect også en stor utvikling som skapende kunstner. Denne gangen har Matilda produsert mesteparten av albumet selv. 

«Akkurat det føles fortsatt surrealistisk, og kommer nok til å gjøre det en stund.» forklarer hun «Jeg husker at jeg så en dokumentar om Laleh hvor hun snakket om hvordan hun, uten å kunne noe som helst, kjøpte inn alt utstyr man trenger for å produsere musikk. Og så lærte hun seg alt ved å prøve og feile. I dag er hun en ettertraktet produsent.» 

Matilda tenkte at det hadde vært kult om hun kunne gjøre dette selv en dag. Og nå har det altså skjedd, og det er ingen tvil om at resultatet, albumet, er farget av at hun har gjort en så stor del av jobben helt selv.
«Jeg tror ikke tekstene, melodiene og låtene hadde vært like rå og ærlige om andre hadde vært involvert, dette er så direkte fra meg som man kan få det!»

Når det er sagt, Matilda henter inspirasjon fra, og jobber naturligvis fortsatt gjerne sammen med, andre. Denne gangen er det Kristoffer Tømmerbakke, Magnus Bertelsen, Kjetil Bjelvin, Tyler Hilton, Dagny Norvoll Sandvik (Dagny), Sval Rosenløw Eeg (Sval) og Ingrid Frøsland Rekstad (Himla). 
«De er alle friske pust; mennesker med personligheter og ferdigheter jeg inspireres av. Skulle jeg valgt team igjen, så hadde jeg valgt den samme gjengen!» Og det er ett navn som skiller seg ut. «Tyler ja, ikke til forringelse for de andre, men det er virkelig veldig spesielt å få jobbe med ham.» Matilda utdyper «Jeg oppdaget TV-serien One Tree Hill som 12-åring. Karakteren Tyler Hilton spilte var artist og musikken hans – som ble fremført i serien og var på soundtracket – var i veldig stor grad med på å forme min musikksmak og låtskriverpersonlighet. Matilda 12 år hadde besvimt av glede over at Tyler er med på albumet.» 

Matilda 26 år innrømmer at hun er ganske starstruck hun også! Men det er ikke bare samarbeid med andre artister og låtskrivere som hjelper Matilda når hun skaper ny musikk. Fans fra hele verden inspirerer også. 
«I starten av året delte jeg planen om albumslipp i 2020 i sosiale medier, og hver eneste dag siden har jeg fått spørsmål om når det kommer, eller meldinger fra folk som gleder seg. Dager hvor det har føltes uoverkommelig å bli ferdig så leser jeg disse meldingene og blir motivert av at det er noen der ute som venter og gleder seg.»

Det er også gøy å møte fansen ansikt til ansikt, kanskje bortsett fra når man haster gjennom flyplassen for å rekke neste flight med fett hår og feber. «Nei, det er nok ikke et personlig høydepunkt verken for meg eller den utrolig hyggelige jenta som Twitret at hun i hvert fall trodde det var meg hun hadde møtt.» 
Da var det hyggeligere i Los Angeles i fjor. «Ja, jeg skulle spille inn musikkvideo, og helt på impuls bestemte jeg meg for å sjekke om det var noen som ville henge i en park en dag jeg hadde fri. Jeg skrev et innlegg på instagram om tid og sted, og gikk dit med gitaren under armen, men helt uten forventninger. Der, på den andre siden av kloden, var det en fin gjeng som møtte opp. En hadde kjørt i 6 timer for å være der. Det var ikke bare rørende, men utrolig hyggelig.» Det blir ekstra nært og ekte å møte fans og høre hvordan musikken berører dem. «En godt voksen dame var blitt introdusert for musikken min via datteren, og nå var begge fans. Moren brukte den for å komme seg gjennom en tung skilsmisse, og hun viste seg å være beste sort cyberstalker. En som vet nesten like mye om meg som min egen mor, og hvor det bare ligger gode intensjoner og kjærlighet i bunn.»

Slike møter kunne det kanskje blitt flere av, men året ble ikke helt som planlagt. Ikke at Matilda har ligget på latsiden. I tillegg til å være artist, låtskriver og produsent har hun også startet podcasten «What Would Billie Do» sammen med manageren Esme Liegis-Canns.  Og hun har blitt enda mer engasjert og involvert i produksjonen av musikkvideoer.
«Jeg har ofte litt for mange jern i ilden, men det er sånn jeg liker det. Jeg føler noen ganger at jeg ikke får utløp for alt som skjer i hjernen min, så når jeg kan gjøre litt andre ting ved siden av er det helt perfekt. Jeg får brukt mer av meg selv.» forklarer hun «Jeg ser ofte for meg musikkvideoen når jeg skriver låten uansett, så når jeg får sjansen til å enten ha regi på dem, eller filme selv, er det noe jeg setter veldig stor pris på.»
Og når det ikke er låter som skal skrives, synges eller spilles, eller podcaster og videoer som skal lages? 
«Jeg hører mye på musikk. Elsker å se TV-serier. Lager mat. Henger med venner. Eller jeg bygger noe. Jeg liker å gjøre ting, fra A til Å.» 

En rastløst kreativ hjerne med gjennomføringsevne der altså. 
Og nå er det albumet Retrospect som er klart.
Et tilbakeblikk fra en artist som strengt tatt alltid ser fremover.

Retrospect er ute fredag 18. september

 

Tracklisting 

Thunder
Tekst, musikk og produsert av Matilda Gressberg
Noen mennesker kommer inn i livet ditt og fører til endringer du aldri kunne forutsett. 

Figure It Out
Tekst av Matilda Gressberg
Musikk av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Produsert av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Det er ikke alltid lett å navigere seg gjennom livet. Langt mindre kjærligheten. 

Say Something
Tekst av Matilda Gressberg
Musikk av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Produsert av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Ofte er det bedre å si noe, nesten hva som helst, heller enn å holde kjeft.

Does It Feel Wrong Yet
Tekst, musikk og produsert av Matilda Gressberg
Å vite at du ikke burde gjøre noe er ikke alltid god nok grunn til å la være. 

Let It Go
Tekst av Matilda Gressberg
Musikk av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Produsert av Matilda Gressberg og Kristoffer Tømmerbakke
Noen ganger må du rett og slett bare gi slipp på det som har vært for å komme deg videre i livet.

Tonight
Tekst av Matilda Gressberg Og Ingrid Frøsland Rekstad
Musikk av Matilda Gressberg 
Produsert av Matilda Gressberg 
Det er viktig å være voksen, og å ta voksne avgjørelser i livet. Men ikke i kveld, OK?

Her Too
Tekst av Matilda Gressberg og Dagny Norvoll Sandvik
Musikk av Matilda Gressberg, Dagny Norvoll Sandvik og Magnus Bertelsen
Produsert av Magnus Bertelsen
Å gi slipp er ikke alltid så lett, selv når du vet at du må.

Anyone Else feat Dagny
Tekst, musikk og produsert av Matilda Gressberg
Denne låten ville, bokstavelig talt, ikke engang eksistert uten Dagny.

If You Saw Me Now feat Tyler Hilton
Tekst, musikk og produsert av Matilda Gressberg
Den som intet våger intet vinner. Matilda våget, vant og har spilt inn duett med en av sine helter.

Forever
Tekst av Matilda Gressberg
Musikk av Matilda Gressberg og Kjetil Bjelvin
Produsert av Kjetil Bjelvin
Når drømmen om livslang kjærlighet blir en realitet.

Goodbye
Tekst av Matilda Gressberg, Ingrid Frøsland Rekstad og Sval Rosenløw Eeg 
Musikk Matilda Gressberg, Ingrid Frøsland Rekstad og Sval Rosenløw Eeg
Produsert av Matilda Gressberg
Det er vanskelig å være den som tar det vonde valget, selv når det er det riktige valget. 
 

26 år gamle Matilda Gressberg fra Eidskog sluttet på skolen og satset på musikken allerede som 16-åring. Hun har hatt suksess som låtskriver og artist. 
Matilda signerte med Sony Music i 2013 og har gitt ut albumene «A Heart» (2013) og Serendipity (2015) samt EP’en «Odyssey» (2018).
Singlene «Ghost», «Apologize» feat OMVR og «Forever» var alle topp 10 på norsk radio, som også omfavnet blant annet «Jealous»,  «Declaration of Love» og «Her Too». I tillegg har Matilda millioner av avspillinger på videoene for blant annet «Naked», «You» og «Apoloize» som har fått internasjonal oppmerksomhet og resultert i engasjerte fans i USA, Storbritannia, Sør-Amerika og hele Norden. Som låtskriver har Matilda blant annet skrevet for Dagny, Sval, Faustix, Coucheron og HAYES.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Retrospect artwork
Retrospect artwork
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde
Matilda (c) Kathrine Zembera
Matilda (c) Kathrine Zembera
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

Skinny Days gir oss ny favoritt låt til morgenkaffen19.11.2020 11:00:00 CETPressemelding

Skinny Days og CLMD sin glade «Voices In My Head» har nylig nådd 3 millioner streams og vært en gjenganger på treningsspillelister i flere land siden slippet i september. Nå stripper de den ned i en akustisk versjon fremført av Cate Downey, venninne og låtskriver fra Colorado samt student ved LIMPI. Låten i sin helhet er produsert av Skinny Days. Teksten blir løftet frem på en helt ny måte ved hjelp av den råe og ærlige stemmen til Cate og sammen inviterer dem lytterne til å utforske en mer melankolsk side av musikken. Denne akustiske versjonen er perfekt til de mørke vinterdagene vi har i vente. På spørsmålet hvorfor de ønsket å lage en akustisk versjon svarer gutta: «For å vise frem en side av sangen mange kanskje ikke visste om, og for å gi verden en herlig pustepause og behagelig bakgrunnsmusikk til kaffekoppen man drikker mens det fortsatt er mørkt ute på morgenen». I tråd med originalversjonen er kunstverket på artwork malt av den nihilistiske kunstneren Thea Klingvall. «Voices I

Unge Ferrari blir til Stig Brenner og slipper «Lukten Av Høst»11.11.2020 00:01:00 CETPressemelding

Ideen til denne låten ble født en grå septembernatt i fjor, på en hytte ved havet på Sørlandet. Vi fanget en spesiell stemning, og fundamentet ble lagt. Mange dyktige venner hjalp meg underveis og ett år senere er den klar for dere. «Under paraplyen kledd i Goretex Øynene røde og blanke Jeg kjenner lukten av høst» Dette er første smakebit av Stig Brenner. Velkommen. Hør «Lukten Av Høst» her.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom