Ungt Entreprenørskap Norge

Marival UB tar Europa med storm – skal redde verden fra spøkelsesfiske

Del

Marival UB fra Møre og Romsdal tok hjem den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni. Med Marival UB sitt produkt skal fiskebåter og fiskere kunne lokalisere tapt fiskeutstyr ved at produktet kobles opp til ekkoloddet som allerede finnes i fiskebåtene. Ungdomsbedriftens mål er å redusere marin forsøpling og gjøre den maritime næringa mer bærekraftig. Den europeiske juryen ble mektig imponert over den norske ideen og potensialet som ideen har: - Very technical solution. Great presentation, framing the problem and the solution. Great ambition and innovation. Best of luck!

Jubel når Marival UB vant den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni.
Jubel når Marival UB vant den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni.

Marival UB består av elevene Karoline Clausen- Bekken, Maria Kristin Mondragon Smørholm, Ane Dyrnes, Lena Hanssen og Markus Egge Sandvik som går andre året på Innovasjon og ledelse ved Romsdal videregående skole. Elevene er hoppende glade etter den europeiske seieren. – Med Atlanterhavet som vår nærmeste nabo og fisk som vår daglige kost, vil vi bidra til at både vår og de fremtidige generasjonene, kan oppleve en verdikjede i samspill med næringskjeden. Fremtiden er avhengig av unge, innovative gründere for å skape forandring. Utdanningstilbudet på skolen vår har gjort det mulig for oss å bidra i den innovative utviklingen, og vi er veldig takknemlig for all hjelp vi har fått fra våre dyktige lærere og medelever. Vi er superstolte av at vi fikk representere Norge og at vi vant en så stor, internasjonal konkurranse, sier elevene i Marival UB.

I finalen konkurrerte de med ungdomsbedrifter fra Belgia, Frankrike, Irland, Portugal, Nederland og Storbritannia. Alle med smarte ideer som har hatt FNs bærekraftsmål 14 «Livet i havet» som rettesnor. Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo forteller at den blå økonomien engasjerer de unge, og at Ungt Entreprenørskap hvert år ser både kreative og dyktige ungdomsbedrifter på dette området.  – Unge gründere i hele landet ser muligheter og potensiale i den blå næringen. De vet at med bærekraftige løsninger så er dette en viktig vekstnæring for Norge i fremtiden, sier Nykkelmo og gratulerer Marival UB med seieren.

Blå økonomi for fremtiden

Dette er første gang Ungt Entreprenørskap setter søkelys på den blå økonomien i programmet Ungdomsbedrift, og dette gjøres sammen med Oslo Børs og deres eierselskap Euronext i Europa. Gjennom «Euronext Blue Innovation Award» ønsker Euronext, JA Europe og Ungt Entreprenørskap å inspirere ungdomsbedrifter til å utvikle bærekraftige og innovative forretningsideer innen den blå økonomien.

Børsdirektør Øivind Amundsen ved Oslo Børs sier at  den blå økonomien spiller en avgjørende rolle for at verden skal nå klima- og bærekraftsmålene. - Som del av Euronext ønsker Oslo Børs å bidra til å inspirere europeisk ungdom til å satse på bærekraftig blå innovasjon og entreprenørskap. Dette er utgangspunktet for Euronext Blue Innovation Award. Jeg gratulerer Marival UB som vant i Europa-finalen og jeg ønsker dem lykke til videre, sier Amundsen.

I den europeiske juryen satt:
*   Sturla Henriksen, Special Advisor on Oceans to the UN Global Compact
*   Anthony Attia, Global Head of Primary Markets and Post Trade, Euronext
*   Emilie Rieupeyroux, Head of Innovation, Euronext
*   Nicolas Rivard, Head of Advanced Data Services, Euronext
*   Orla O’Gorman, Head of Listing Ireland and UK, Euronext

Kontaktinformasjon:
*   Karoline Clausen-Bekken, daglig leder, Marival UB, 913 56 494, karolinemolde@icloud.com
 *   Lars Øyvind Baltzersen, daglig leder, Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal: 952 44 344, Lars.baltzersen@ue.no 
*   Grete Nykkelmo, administrerende direktør, Ungt Entreprenørskap Norge, 913 11 000,  grete.nykkelmo@ue.no 
*   Silje Valseth, leder kommunikasjon, Ungt Entreprenørskap Norge, 473 19 486, silje.valseth@ue.no 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jubel når Marival UB vant den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni.
Jubel når Marival UB vant den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award" tirsdag 8. juni.
Last ned bilde
Prisen ble delt ut digitalt.
Prisen ble delt ut digitalt.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Ungt Entreprenørskap Norge

Ungt Entreprenørskap Norge
Ungt Entreprenørskap Norge
Forskningsparken, Gaustadalleen 21
0349 Oslo

https://www.ue.no/

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Følg pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ungt Entreprenørskap Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ungt Entreprenørskap Norge

Kvinnelig student-gründer får internasjonal oppmerksomhet  15.7.2021 22:23:56 CEST | Pressemelding

Maria Wathne (26) ble i dag kåret til årets kvinnelige entreprenør «AmCham EU Female Entrepreneur of the Year Award» under EM for studentbedrifter i regi av JA Europe / Ungt Entreprenørskap. Maria studerer innovasjon på Høyskolen Kristiania i Oslo hvor hun er daglig leder i studentbedriften Paramate SB. I tillegg til oppmerksomhet, heder og ære får også Maria ett års mentoroppfølging fra AmCham.

Norske studenter til topps i Europa med revolusjonært garveri-middel15.7.2021 12:00:58 CEST | Pressemelding

Den norske studentbedriften Hjárni SB fra NTNU Ålesund fikk 3. plass i EM for studentbedrifter med et nytt bærekraftig og miljøvennlig garvemiddel. Den 15. juli på UNESCOs «World Youth Skills Day» ble Hjárni SB kåret til 3. beste studentbedrift i kategorien JA Europe Enterprise of the Year Main Awards, på Europas største entreprenørskapsfestival for elever og studenter i regi av JA Europe.

Studentbedrift bygger kompetanse næringslivet roper etter – nå skal de alle beste kåres3.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemelding

9. juni klokken 14.00 kårer Ungt Entreprenørskap de fremste studentbedriftene i landet under NM Studentbedrift 2021. Årets arrangement streames live med gjester som forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og CEO i Kahoot Eilert Hanoa, og sendingen ledes av influencer Yrja Oftedahl. Under NM Studentbedrift vil du få innsikt i hva Studentbedrift er og bli kjent med fremtidens jobbskapere!

Marival UB vinner «Euronext Blue Innovation Award» – reduserer marin forsøpling i havene20.5.2021 21:56:29 CEST | Pressemelding

Sammen med Oslo Børs (Euronext) setter Ungt Entreprenørskap søkelys på den blå næringen og bærekraftig blå innovasjon, og i dag ble Norges beste ungdomsbedrift innen bærekraftig blå innovasjon kåret: Marival UB fra Romsdal videregående skole. De vant den nasjonale finalen i Euronext Blue Innovation Award, og skal dermed representere Norge også i den europeiske konkurransen i juni. Marival UB sin forretningsidé er å lokalisere og fjerne tapt fiskeutstyr for å redusere marin forsøpling.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom