Trygg Trafikk

Mange omkomne på veiene så langt i år – verre kan det bli

Del

Det er en kraftig økning i antall omkomne i trafikken i årets første halvår - og Trygg Trafikk er redd den farlige trenden vil fortsette i sommer.

Colourbox.com
Colourbox.com

I sommermånedene juni, juli og august omkommer det i snitt flest personer på norske veier. Tidligere beregninger viser at det omkommer 50 prosent flere om sommeren enn i resten av året. Derfor er det god grunn til bekymring, ifølge Trygg Trafikk.

- Sommeren er høysesong for alvorlige trafikkulykker her i landet, og det gir en ekstra grunn til bekymring når inngangen til sommeren har vært så tragisk som den har vært nå. Bare i mai mistet 21 personer livet, og vi må tilbake til 2008 for å finne en dødeligere mai-måned, sier Cecilie Bryner, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Dobbelt så mange menn har omkommet

Så langt i år har 63 personer mistet livet i trafikken, mot 31 personer etter fjorårets første halvår. Antallet drepte menn har mer enn doblet seg sammenlignet med fjoråret.

- Vi kan ikke peke på en enkel forklaring på hvorfor vi har hatt så mange dødsulykker i vår, men kan konstatere at vi ser en dobling på antallet omkomne i år sammenlignet med i fjor. Nå må hver enkelt trafikant ta sine forholdsregler. Det er godt dokumentert at høy fart, rus og uoppmerksomhet er de vanligste medvirkende årsakene til dødsulykker i trafikken, sier Bryner.

Forventer økt turisme

Nå i sommer forventes det mye trafikk på veien – med både norske og utenlandske turister på ferie.

- De siste årene har vært preget av restriksjoner og begrensninger i transport på grunn av pandemien. Nå når alt er åpnet opp, ser vi en økning i trafikken på veien. Det kan ha bidratt til et voksende antall alvorlige ulykker. Uten innreiserestriksjoner må vi forvente en del turister på veien som vi ikke har hatt de siste somrene, sier Cecilie Bryner.

Tilbakegang

Norge har hatt en markant nedgang i drepte i trafikken de siste 20 årene, og er det landet i verden med lavest antall trafikkdrepte basert på folketall.

- Vi har lykkes med å få ned antall drepte i trafikken betydelig de siste årene, og det er veldig viktig at vi ikke får noen varig tilbakegang i dette arbeidet. Trafikkulykker er et alvorlig samfunnsproblem som får enorme konsekvenser for alle som forulykker og deres nærmeste. Vi kan ikke akseptere dødsfall i trafikken, og da er vi som samfunn helt avhengig av at hver og en av oss tar dette på alvor. Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger; kjør forsiktig, senk farten, vær oppmerksom – og sett mobiltelefonen i bilmodus, avslutter Cecilie Bryner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Colourbox.com
Colourbox.com
Last ned bilde

Dokumenter

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk
Trygg Trafikk
Tullinsgate 2
0103 Oslo

22 40 40 40http://www.tryggtrafikk.no

Om Trygg Trafikk

Trygg Trafikk arbeider for å oppnå best mulig trafikksikkerhet for alle. Mange er opptatt av sikkerhet i samferdselssektoren, men Trygg Trafikk er den eneste nasjonale aktøren som kun arbeider med trafikksikkerhet. Trygg Trafikk er bidragsyter til nullvisjonen og retter oppmerksomheten mot alle som blir skadet i trafikken. Nullvisjonen innebærer et delt ansvar mellom myndigheter og trafikanter. Myndighetene skal sørge for at trafikksystemet er så sikkert at feilhandlinger ikke fører til død eller alvorlig skade. Trafikantene skal gjøre sitt beste for å overholde reglene i trafikken og vise aktsomhet. Trygg Trafikk er pådriver for et sikkert veisystem og bidrar til at trafikantene har kompetanse til å ta sin del av ansvaret. Vårt samfunnsoppdrag er knyttet til trafikkopplæring av barn og unge, informasjon om risikofaktorer og bruk av sikkerhetsutstyr.

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom