Dun & Bradstreet

Mange konkurser, men bedre enn fryktet

Del

De siste konkurstallene fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at konkursene fortsatte å øke i oktober med 13,4 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Samtidig har antallet tvangsavviklinger gått ned med hele 63,9 prosent i oktober. Hittil i år har 5369 bedrifter endt i skifteretten, en økning på 4,2 prosent.

Konkursene fortsetter å øke, men det blir neppe like ille som under finanskrisen, sier Per Einar Ruud i Bisnode.
Konkursene fortsetter å øke, men det blir neppe like ille som under finanskrisen, sier Per Einar Ruud i Bisnode.

Samlet har konkurser og tvangsavviklinger gått ned med hele 10,3 prosent i oktober måned, sammenlignet med samme måned i fjor.

– Dette er en gledelig utvikling. Med høye konkurstall tidligere i år så det lenge ut til at vi ville oppleve flere konkurser enn under finanskrisen i 2009. Konkurstallene er fortsatt høye, men på grunn av at langt færre virksomheter har blitt tvangsavviklet av myndighetene i det siste, ser det nå ut til at 2018 ikke blir like ille som fryktet, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode. – Antallet tvangsavviklinger varierer veldig fra måned til måned. Vi har nå hatt to måneder på rad med en positiv utvikling. De to siste månedene i året vil vise om vi kan avlyse muligheten for en konkursrekord helt, sier Ruud.

Mange konkurser i Oslo og Akershus

De store næringslivsfylkene Akershus og Oslo har hatt en negativ utvikling i oktober sammenlignet med samme måned i fjor. Akershus har hatt en økning på hele 15,9 prosent, mens Oslo har økt med 9 prosent. Det har lenge sett dårlig ut for Oslo, som opplevde en oppgang i konkurser første halvår i år med hele 40 prosent. For Rogaland ser det ut til at ringvirkninger etter oljekrisen begynner å gi seg. Her var det en nedgang i konkurser på hele 7,7 prosent sammenlignet med i fjor.

Det generelle bildet er at konkurser og tvangsavviklinger går ned fra Trøndelag og nordover, mens resten av landet øker, med noen unntak.

Økning i detaljhandel

De tre bransjene som har opplevd flest konkurser de siste årene er Bygg og anlegg, Tjenesteyting og Detaljhandel. Selv om færre selskaper ble tvangsavviklet i oktober, fortsetter den negative utviklingen for disse bransjene.

Bygg- og anleggsbransjen står fortsatt for flest konkurser. Hele 25,4 prosent av alle konkursene forekommer i denne bransjen. Samtidig har det ikke økt mye, kun 2,4 prosent mer enn i fjor.

Tjenesteyting og detaljhandel har hatt størst endring fra i fjor. Begge bransjene har opplevd en økning på 8,6 prosent i årets ti første måneder med en oppgang på 8,6 prosent. Hele 1010 tjenesteytende bedrifter er slått konkurs eller blitt tvangsavviklet hittil i år, mens 824 selskaper innen detaljhandel har opplevd samme skjebne. – Det blir interessant å se hvordan det utvikler seg innen detaljhandel i de to neste månedene.

Se vedlegg for konkurstall for alle bransjer og alle fylker!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konkursene fortsetter å øke, men det blir neppe like ille som under finanskrisen, sier Per Einar Ruud i Bisnode.
Konkursene fortsetter å øke, men det blir neppe like ille som under finanskrisen, sier Per Einar Ruud i Bisnode.
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet
Dun & Bradstreet
Langkaia 1
0150 Oslo

22 45 90 00http://www.dnb.com/no/

 

Om Bisnode:

Bisnode er et ledende europeisk data- og analyseselskap. Vi hjelper bedrifter med å finne og administrere sine kunder gjennom hele kundens livssyklus. Vi gjør dette ved å samle og utvikle smarte data for å gjøre våre kunder i stand til å ta smarte avgjørelser. Bisnode har 2400 ansatte i 18 land og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Følg pressemeldinger fra Dun & Bradstreet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dun & Bradstreet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dun & Bradstreet

Konkursene økte med 33,8 prosent4.8.2022 12:51:41 CEST | Pressemelding

Sommeren har ikke lettet på trykket for bedriftene. I juli måned har det vært en økning i konkurser på hele 33,8 prosent sammenlignet med samme måned i 2021. Spesielt er det bransjene Detaljhandel og Hotell/Restaurant som opplever voldsom økning i konkursene med henholdsvis 100 og 92,9 prosent økning. Også industrien og transportbransjen har mange konkurser for tiden. Dette viser konkursstatstikken til data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom