Maja Lunde og Will Page deltar på Kulturrådets seminar i Frankfurt

Digitalisering skaper muligheter for kunsten, men det kreves ofte store ressurser for å lykkes på den digitale markedsplassen. Hva skjer med mangfoldet i kunst og litteratur hvis det blir viktigere å være stor? Kan digitalisering hemme den kreative utviklingen, eller er den bare med på å gjøre kunsten mer lønnsom? Dette er blant temaene som tas opp på Kulturrådets halvdagsseminar Superstar Economy? under bokmessen i Frankfurt 18. oktober.
- Se hele programmet på https://www.kulturradet.no/frankfurt-2019
– Musikk var den første bransjen som fikk lide under den digitale omveltningen, men det var også den første som kom seg etterpå. Nå vil alle andre mediabransjer lære av erfaringene, sier Will Page. Han har vært sjeføkonom i musikkstrømmetjenesten Spotify siden 2012, men har annonsert at han gir seg i jobben senere i år. Snart gir Page ut boken Pivot: Ten Lessons in Tarzan Economics that help you Navigate Disruption, og i Frankfurt avslører han noen av hemmelighetene.
Bredde og mangfold i digitaliseringens tidsalder
Maja Lunde er en av Norges bestselgende forfattere de siste årene, og den norske modellen for å støtte opp om hjemlige forfattere er ett av temaene på seminaret. Der skal Lunde bli intervjuet av den tyske journalisten Mara Delius. – Digitaliseringen har kommet for å bli, men lesegleden er uavhengig av plattform, sier Lunde. – Det viktige er at vi har en litteraturpolitikk som sikrer bredde og mangfold også i digitaliseringens tidsalder.
– Kulturrådet jobber med å styrke kunstnernes økonomiske situasjon, og nordmenn er langt framme i digital kultur- og mediebruk, sier Monica Larsson, som er ansvarlig for Kulturrådets Prosjekt Kulturøkonomi. – Samtidig har vi i Norge holdt oss med en særegen og vellykket litteraturmodell over flere tiår. Vi ønsker å bruke Frankfurt til å løfte debatten om hvordan vi kan styrke kulturøkonomien i den digitale tidsalderen.
På seminaret deltar også
- Joergen Boos, president for bokmessen
- Kristin Danielsen, direktør i Kulturrådet
- Helena Gustafson, head of global publishing i Storytel
- Tom Fleming, konsulent for kreativ økonomi
- Gerd-Elise Mørland, leder for formidlingsavdelingen ved Munchmuseet
- Helge Rønning, professor i medier og kommunikasjon
- Tore Slaatta, tidligere generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Seminaret finner sted på paviljongen Arts+ fredag 18. oktober fra 10.00-12.30. Se hele programmet på https://www.kulturradet.no/frankfurt-2019
Kontakter
Thomas HansenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90757471thomas.hansen@kulturradet.noBilder

Om Kulturdirektoratet
Følg pressemeldinger fra Kulturdirektoratet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturdirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kulturdirektoratet
50 000 nye elevar får no bøker frå Kulturrådet på skulebiblioteket sitt9.5.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Talet på skular som deltek i Kulturrådets skulebibliotekordning aukar frå 380 til 540 dei neste to åra. Alle biblioteka som no er inne på ordninga vil få endå fleire bøker enn før. Dette er eit resultat av styrkinga til regjeringa av ordninga med over 13 millionar kroner.
1 090 kunstnere får Statens kunstnerstipend18.3.2025 10:20:14 CET | Pressemelding
5 207 kunstnere søkte Statens kunstnerstipend i 2025. Nå er det klart hvem som får.
Ny undersøkelse: Folk flest mener det er riktig å bruke offentlige penger på kunst og kultur31.1.2025 09:00:09 CET | Pressemelding
Samtidig ønsker 7 av 10 nordmenn å øke eller beholde den offentlige finansieringen til kunst og kultur.
Kulturdirektoratet starter klima- og miljøprogram for kultursektoren29.1.2025 14:02:58 CET | Pressemelding
Kulturdirektoratet er klare med et nytt klima- og miljøprogram for kultursektoren. Fem prioriterte tiltak skal få fart på det grønne skiftet i kulturlivet.
Ny rapport: Konsertinntektene falt i 202327.1.2025 10:19:12 CET | Pressemelding
Inntektene i den norske musikkbransjen gikk ned med 10 prosent i 2023, etter et rekordår i 2022. Den største årsaken er en kraftig nedgang i inntekter fra store konserter.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom