Blå Kors

Må avvise rekordmange søkere på ferietilbud

Del

Tusenvis har søkt om sommerferietilbud hos Blå Kors Ferier i år. Dessverre får 3 av 4 avslag på sin feriesøknad.

75% av søkere til Blå Kors Ferier får ikke noe tilbud. Foto: Blå Kors
75% av søkere til Blå Kors Ferier får ikke noe tilbud. Foto: Blå Kors

Blå Kors opplever svært stor interesse fra familier landet rundt, for å bli med på ulike ferieaktiviteter gjennom sommeren. Blant søkerne er det over 3 000 barn.  

 –  Søkermassen er enorm og øker for hvert år. Så langt i 2021 er det 5700 søkere til sommerferietilbudene. Dessverre må vi avvise 75 prosent av de som søker, til tross for at tilbudet aldri har vært så omfattende som i år, sier generalsekretær Trine Stensen i Blå Kors.  

Ingen selvfølge å glede seg til ferie 

Stensen forteller at svært mange barn og familier har det ekstra vanskelig når sommeren kommer. Ofte er skolen og fritidsaktiviteter trygge holdepunkt i en ellers uforutsigbar hverdag. Og fraværet av struktur i hverdagen kan forsterke det som allerede er vanskelig for mange.  

– Deltakerne som benytter ferietilbudene til Blå Kors, har forskjellige utfordringer og variert bakgrunn. Mange familier har utfordringer knyttet til avhengighet, lavinntekt og psykisk helse. Å glede seg til uker med skoleferie er dessverre ingen selvfølge, sier Stensen. 

Antallet som vil få et sommerferietilbud fra Blå Kors, inkluderer både foreldre og barn.  

 – Det er ingen god følelse for Blå Kors å se seg nødt til å avvise familier fordi tilbudene er fulltegnet. Barna har klassekamerater rundt seg som snakker om alle ferieplanene sine. Det er veldig sårt for de barna, som innerst inne vet at det ikke skjer noe. Det bidrar til mer utenforskap, bekymringer og psykiske utfordringer, sier Stensen.  

Behov for mer ressurser 

For å styrke tilbudet er Blå Kors direkte avhengig av økte tilskudd, støtte fra privatpersoner, bedrifter og andre samarbeidspartnere. 

 – Vi ønsker å skape trygge og gode ferieminner for flest mulig familier, der kreftene kan brukes på å skape gode opplevelser sammen. Vårt overordna mål er at vi en dag kan gi alle som søker et tilbud, men det er dessverre langt igjen dit, sier Stensen. 

Blå Kors Ferier har levert ferietilbud i alle ferier samt en rekke helgeturer under hele pandemien. I år arrangeres ni organiserte sommerferier for 70-80 familier totalt. I tillegg drar rundt 35 familier på hotellferie, og godt og vel 60 familier på «selvstendig ferie» rundt om på forskjellige campingplasser og feriesentre i landet. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

75% av søkere til Blå Kors Ferier får ikke noe tilbud. Foto: Blå Kors
75% av søkere til Blå Kors Ferier får ikke noe tilbud. Foto: Blå Kors
Last ned bilde

Om Blå Kors

Blå Kors
Blå Kors
Storgata 38
0182 Oslo

22 03 27 40http://www.blakors.no

I Blå Kors jobber vi med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats i Norge for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

Blå Kors eier og driver 54 virksomheter fordelt over store deler av Norge. Vi har behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer.

Følg pressemeldinger fra Blå Kors

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blå Kors på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Blå Kors

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom