M-Files

M-Files vokser raskt og blir en 'Centaur' med $100 millioner i løpende inntekter

Del
M-Files blir medlem av eksklusiv klubb med private SaaS-selskaper som vokser raskt. Som global leder innen informasjonsforvaltning passerer nå M-Files $100 millioner i løpende omsetning (ARR). Også Norge bidrar til utviklingen hvor M-Files blant annet nylig landet en rekordstor avtale på inntil 120 millioner kroner med Statens vegvesen*. Det gir Centauren fart og ytterligere fotfeste i Norge.
Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files
Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files

Betegnelsen Centaur ble først introdusert av Bessemer Ventures og inkluderer privateide SaaS-selskaper som har nådd 100 millioner dollar i årlig løpende omsetning (= ARR, Annual Recurring Revenue). Bessemer Ventures anslår at bare 50 nye SaaS-bedrifter (Software-as-a-Service) nådde Centaur-status på global basis i hele fjor.

M-Files sin vekst skyldes økt etterspørsel etter å kunne administrere bedriftenes informasjon på en friksjonsfri måte uavhengig av system, arkiv/lagringsplass, applikasjoner eller antall brukere. Selskapet ble grunnlagt i Finland av administrerende direktør Antti Nivala, og er en uavhengig, privateid virksomhet. Selskapet har utvidet sin tilstedeværelse globalt ved å hjelpe medarbeidere å jobbe smartere og mer effektivt. M-Files er den eneste rendyrkede moderne plattformen i sin kategori som leverer innovativ funksjonalitet og vinner kunder innenfor stadig flere bransjer i konkurranse med eldre, etablerte leverandører.

Betegnelsen Centaur ble først introdusert av Bessemer Ventures og inkluderer privateide SaaS-selskaper som har nådd 100 millioner dollar i årlig løpende omsetning (ARR). Mens enhjørninger (“Unicorns”) omfatter private selskaper som har nådd en høy verdivurdering (én milliard USD), har Centaur-status blitt allment akseptert som et nøyaktig mål på en virksomhets organiske suksess, i form av drift, omsetning og salg. Ifølge Bessemers 2023 State of the Cloud-rapport utmerker Centaur-bedrifter seg ved at deres produkttilbud er sterkt tilpasset markedets behov (“Product-market-fit”), at de har en skalerbar modell for hvordan de angriper markedet (“Go-to-market-strategy”) og en voksende kundebase.

– M-Files er en unik virksomhet, ikke bare fordi selskapet har passert 100 millioner dollar i løpende omsetning - noe som er  enda mer sjeldent enn å ha enhjørningstatus, sier Antti Nivala, grunnlegger og administrerende direktør i M-Files, og utdyper:

– M-Files har en positiv kontantstrøm fra driften og er hyperfokusert på lønnsom vekst. Som et uavhengig selskap har vi heller aldri blitt tvunget til å integrere med en større organisasjon med flere produkter. Denne bærekraftige tilnærmingen til vekst er kombinert med våre sterke finske røtter og kultur. Våre verdier basert på likhet, tillit og ærlighet gjør det mulig for oss å fokusere på å tilby de beste produktene, tjenestene og kundestøtte i markedet. Jeg er stolt over denne prestasjonen og ser frem til fortsatt suksess og vekst i fremtiden.

Veien til 100 MUSD i omsetning
I motsetning til de fleste SaaS-baserte teknologiselskaper, som raskt skaffer seg kapital, noe som ofte fører til en rask økning i utgifter, har M-Files' konservative og forsiktige pragmatiske vekst over tid ført selskapet dit det er i dag. Selskapets siste tilførsel av egenkapital skjedde i 2021, hvor selskapet fikk tilført 80 millioner dollar i en kapitaltilførsel ledet av Bregal Milestone. Denne finansieringen har hjulpet M-Files med å utvikle nye innovative løsninger i M-Files plattformen, som er en metadata-drevet plattform for dokumenthåndtering. Etter hvert som selskapet utvidet sin globale tilstedeværelse, flyttet CEO  og grunnlegger Antti Nivala i 2021 fra Finland til Nord-Amerika for å lede selskapet fra deres hovedkontor i Austin, Texas. 

I 2021 kjøpte M-Files Hubshare for å styrke selskapet og plattformen innen ekstern samhandling. Ved utgangen av 2022 hadde M-Files fått 100 nye M-Files Hubshare-kunder. Selskapet oppnådde i 2022 også en årlig vekst i abonnementsinntekter på 33 prosent og 40 prosent vekst i nye kundesalg, samtidig som den gjennomsnittlige størrelsen på nye kundeavtaler økte med 60 prosent. I februar 2023 kjøpte M-Files Ment som utvidet selskapets tilbud med neste generasjons verktøy for automatisering av dokumenter, en løsning som ikke krever kodekompetanse. Med Centaur-utmerkelsen fortsetter M-Files å feire bransjeledende milepæler for SaaS-selskaper. 

M-Files samarbeider med teknikk- og løsningsutviklere, systemintegratører og forhandlere for å hjelpe bedrifter med å forbedre måten de driver sin virksomhet på i en “arbeid-fra-hvor-som-helst”-verden. M-Files har vært en sterk Microsoft-partner i mange år, blant annet gjennom ISV- og Azure IP-programmene for fellessalg. For å forsterke partnerskapet med Microsoft, kunngjorde M-Files i 2022 nye M-Files-abonnementstilbud i Microsoft Azure Marketplace. Tidligere denne måneden lanserte M-Files en forsterkning og forbedring av M-Files sine integrasjoner med Microsoft Teams og Microsoft Outlook. Denne integrasjonen gir eksterne og interne brukere en enkel, brukervennlig, sikker og sømløs måte å samhandle om M-Files-innhold på, med Microsoft Teams som brukergrensesnitt.

M-Files gir kundene et konkurransefortrinn ved å sikre at kunnskap flyter raskt, enkelt og sikkert til de riktige målgruppene:

– M-Files har spilt en viktig rolle i å få økt fart på vår digitale reise, sier Mikko Pippuri, leder for digitalisering i Berggren, et fullservice advokatfirma for immaterielle rettigheter, og fortsetter:

– Med M-Files har vi kunnet gå fra langsomme, krevende og papirbaserte prosesser til en komplett verktøykasse med metadata-drevne funksjoner for behandling av dokumenter. Dette har gjort det mulig for oss å forbedre vår forretningsdrift og kundeservice, sikre sikker håndtering av klientrelaterte dokumenter samt administrere våre daglige arbeidsoppgaver. Vi gleder oss sammen med M-Files over denne historiske milepælen, ettersom M-Files vil fortsette å hjelpe oss med å bane veien videre i vår egen digitale transformasjon og vekst.

–  Da jeg startet M-Files i Finland, var vår visjon å skape en helt ny og unik tilnærming til informasjonshåndtering, sier Nivala, og tillegger:

–  I dag er denne visjonen fullt ut realisert, og vår Centaur-milepæl gjenspeiler mange års hardt arbeid og dedikert innsats fra M-Files-ansatte og partnere over hele verden.

For å lære mer om M-Files og bestille en demo, besøk https://www.m-files.com/schedule-a-demo/

*M-Files med gjennombrudd og rekordstoravtale i Norge

Kontakter

Bilder

Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files
Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files
Last ned bilde
Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files
Antti Nivala, CEO & Founder, M-Files
Last ned bilde

Lenker

Om M-Files

M-Files
M-Files
Postboks 29
3502 Hønefoss

http://www.m-files.com

M-Files er en global leder innen informasjonsforvaltning. Med den metadata-drevne M-Files-plattformen for dokumentadministrasjon kan kunnskapsarbeidere umiddelbart finne riktig informasjon i enhver sammenheng, automatisere forretningsprosesser og ivareta informasjonsstyringen. Dette gir bedrifter et konkurransefortrinn og betydelig avkastning på investeringer ettersom de leverer bedre kundeopplevelser og arbeid av høyere kvalitet med lavere risiko. For mer informasjon, besøk www.m-files.com.

Følg pressemeldinger fra M-Files

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra M-Files på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra M-Files

M-Files kåres til ‘Strong Performer’ av uavhengig analyseselskap31.3.2023 00:00:00 CEST | Pressemelding

Scorer høyt i ny “Forrester Wave™-rapport”: M-Files får høyest mulig poengsum i kriteriene metadata og forretningsmodell, og anerkjennes samtidig for sin moderne, innovative og metadatadrevne tilnærming i forhold til sine konkurrenter. Analyseselskapet Forrester utroper M-Files til “Strong Performer” i kategorien “Content Platform”. Rapporten vurderer totalt 26 kriterier hos 13 utvalgte aktører.

M-Files setter nye vekstrekorder etter sterk etterspørsel i markedet21.3.2023 00:00:00 CET | Pressemelding

M-Files, en global leder innen informasjonshåndtering, opplever stor vekst innen global informasjonshåndtering blant små- og mellomstore virksomheter og økt etterspørsel blant de større bedriftene. Selskapet leverte en vekst på 33 prosent i abonnementsinntekter (ARR) og 40 prosent i nysalg i 2022. M-Files fortsetter å dominere SMB-markedet i kombinasjon med å skape verdier for større bedrifter. Det siste året har gjennomsnittlig avtalestørrelse for nye kunder økt med hele 60 prosent.

M-Files kjøper Ment, et ledende teknologiselskap innen no-code dokumentautomatisering8.2.2023 00:00:00 CET | Pressemelding

M-Files, en global leder innen informasjonshåndtering, kjøper Ment (tidligere Contract Mill Oy), et ledende teknologiselskap for No-Code automatisering av juridiske dokumenter med base i finske Espoo. Med dette oppkjøpet leverer M-Files nå robuste funksjoner for automatisering av dokumenter som gjør det mulig for nye og eksisterende kunder raskt å automatisere egne dokumenter. Straks dokumentene er automatisert, kan nye og skreddersydde dokumenter opprettes i løpet av få minutter, helt i samsvar med selskapets egne regler og beste praksis.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom