Dyrevernalliansen

Lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett

Del

Dyrevernalliansen er svært glade for at regjeringen i dag legger frem lovforslag om forbud mot pelsdyroppdrett. – En merkedag for alle som er glade i dyr, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

– Dette har Dyrevernalliansen jobbet lenge for. Dette er en merkedag for alle som er glade i dyr, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Kommunikasjonsleder Live Kleveland takker regjeringen for å fremme lovforslaget allerede i år.

– Regjeringen har holdt ord og arbeidet raskt, og det er positivt for både dyr og oppdrettere. Nå håper vi på en effektiv høring og et endelig stortingsvedtak allerede i 2019, sier hun. 

Dyrevernalliansens mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge innen 2025. Vi arbeider også for et pelsfritt motebilde. 

Dyrevernalliansen arbeider for en ansvarlig avvikling som tar hensyn til både dyr og oppdrettere.

– Vi gir oss ikke før siste farm er stengt, og vil fortsette arbeidet for en ansvarlig avvikling til dette målet er nådd, sier Kleveland. 

Lovforslaget legger opp til avvikling innen 1. februar 2025 for produsenter som drev oppdrett av pelsdyr ved lovens ikrafttreden.

Høring av forslag til lov om forbud mot hold av pelsdyr: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/horing-av-forslag-til-lov-om-forbud-mot-hold-av-pelsdyr/id2619863/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen
Dyrevernalliansen
Brenneriveien 7
0182 Oslo

22 20 16 50http://www.dyrevern.no

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest.

Følg saker fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom