Lokaldrikke i særklasse fra Røyse Bærpresseri

Ringerike som lokalmatdestinasjon
- En ordfører er så stolt når en lokal bedrift løftes fram til å være på elitelaget av norske mat- og drikkeprodusenter. Hele Ringeriksregionen gleder seg på deres vegne fordi dette er viktig verdiskapning for oss alle, sa ordfører i Hole kommune Syver Leivestad under tirsdagens tildeling.
Tirsdag fikk Røyse Bærpresseri tildelt Spesialitet for solbærsaften sin - et hedersmerke forbeholdt produkter som er i særklasse i sin kategori. - Få vet at annethvert solbær i Norge dyrkes på Røyse. Røyse Bærpresseri har med solbærsaften løftet seg opp på et nasjonalt nivå av lokaldrikkeprodusenter. All grunn til å være kry av håndverket de leverer, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk.
Hun oppfordrer lokalbefolkningen til å kjøpe lokale varer fra lokalmatprodusentene i særklasse fra Ringerike: økologiske spekepølser fra Ask, oster fra Thornjørnrud, Ringerikserter og Ringerikspoteter. - Støtt opp om disse utmerkede ambassadørene for norsk lokalmat i særklasse!
Utmerker seg i saftkategorien
På Røyse er det utmerkede vekstvilkår for bær og frukt. Solbærsaften fra Røyse er laget av solbær fra Røyse som presses og videreforedles hos Røyse- frukt og bærpresseri. Det var en stolt eier Erlend Eilev Mellerud som var tilstede under tirsdagens tildeling: - Vi har arbeidet hardt i flere år, så å motta Spesialitet-merket for solbærsaften, ja det er stor stas når nåløyet er trangt. Tusen takk!
Om Røyse Solbærsaft sa juryen at den dufter rikt av solbær, har en fin syrlighet og smaker ren solbær. Den er perfekt balansert med akkurat passe sødme. Røyse solbærsaft utmerker seg i saftkategorien og er en solbærsaft i særklasse.
Fakta om Spesialitet
Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få dette merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. Juryen ledes av Harald Osa.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder



Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom