LO

LO slår ring om NAV-ansatte

Del

- Vi ser svært alvorlig på at NAV-ansatte opplever vold, trusler og trakassering på jobb. Myndighetene må ta kraftigere grep for å stanse dette, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

LO-lederen er rystet over det tragiske drapet og drapsforsøket på NAV Årstad i Bergen. 

-       Våre tanker og dype medfølelse går til de pårørende og alle som er berørt, sier Hessen Følsvik. 

Onsdag måtte NAV-kontoret på Alna i Oslo stenges etter trusler. I Skien måtte politiet ut for å få kontroll over en aggressiv mann utenfor et NAV-kontor tirsdag.  

En Fafo rapport fra 2019 viser at nesten 4 av 10 FO-organiserte NAV-ansatte opplevde vold eller trusler på jobb det siste året. Det er langt høyere enn snittet i den øvrige arbeidende befolkningen, hvor rundt 7 prosent opplevde tilsvarende i samme periode.

-       Vold og trusler har heldigvis en betydelig nedgang de siste årene, men det er nedslående at såpass mange fortsatt opplever dette. Det burde være en selvfølge at alle skal føle seg trygge på arbeidsplassen sin, sier Hessen Følsvik. 

I LO-familien er det NTL, Fellesorganisasjonen (FO) og Fagforbundet som organiserer ansatte i NAV. NTL organiserer de statlig ansatte, mens FO organiserer kommunalt ansatte.

Landsstyret i Fagforbundet vedtok denne uka en støtteerklæring til ansatte i NAV. 

Arbeidet med sikkerheten for de ansatte er kommet langt siden det tragiske drapet på Nav Grorud i Oslo i 2013, men dette arbeidet er ikke i mål, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet.

-NAV er en arbeidsplass hvor tusenvis av dyktige fagfolk hver dag går på jobb for å hjelpe noen andre. Vi kan ikke godta at ansatte som utøver arbeid på vegne av fellesskapet blir utsatt for vold på jobb, sier Nord. 

-       Jeg og hele LO-familien står helhjertet bak de NAV-ansatte i å kreve at myndighetene tar kraftigere grep for å sikre et arbeidsmiljø fritt for vold og trusler, sier Hessen Følsvik. 

Kontakter

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom