LO

LO-leder Peggy Hessen Følsvik:

Del

Regjeringen følger nå opp løftet om at krisetiltakene må vare så lenge krisen varer. For LO er det viktigste nå å sikre tryggheten og inntekten til folk

-          Det er bra at regjeringen nå er raskt ute og følger opp med tiltak som sikrer tryggheten og inntekten til folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Hun mener koronasituasjonen gjør det nødvendig å innføre flere krisetiltak, og viser til at partene i arbeidslivet nå forbereder ordninger, som skal bidra til å holde hjulene i gang.

-     Vi jobber videre i dag sammen med regjeringen for å få på plass en lønnstøtteordning.  Lønnstøtteordningen kan bidra til å holde folk i jobb der det fortsatt er mulig. Derfor er det nå avgjørende å få denne ordningen på plass i løpet av få dager.

LO-lederen mener flere tiltak må settes inn for å hindre massepermitteringer og at folk mister jobben sin.

-     Dette kan bli brutalt for mange. Det er derfor godt å se at regjeringen lover å sikre dem som nå, igjen, står i en utrolig krevende situasjon. Vi husker alle den dramatiske situasjonen i fjor, da 400 000 nordmenn ble permittert eller arbeidsledige. Det må vi for all del unngå nå.

Vaksine: - Bedre i dag enn i morgen
I tillegg til økonomiske krisetiltak er opptrappingen av vaksineinnsatsen avgjørende viktig, i følge LO-lederen som oppfordrer alle til å vaksinere seg.

-     Det er bra at regjeringen nå legger opp til å få opp tempoet. Bedre i dag enn i morgen må være mottoet. Her kan det ikke gå raskt nok, sier Peggy Hessen Følsvik og legger til:

-     Vi må sørge for at flest mulig er best mulig beskyttet mot smitte. Først og fremst for å sørge for våre eldre og sårbare, men også for at mest mulig av samfunnet kan holde åpent og at folk kan ha en jobb å gå til, sier LO-lederen.

Kontaktperson: Oda Louise Toven, kommunikasjonsrådgiver. Mobil: 984 95 776

Om LO

LO
LO
Torggata 12
0181 Oslo

23 06 10 00http://www.lo.no

Landsorganisasjonen i Norge (LO) er Norges største arbeidstakerorganisasjon. Over 970 000 medlemmer er organisert i fagforbund som er tilsluttet LO.

Følg pressemeldinger fra LO

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra LO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom