EU Fresh Choice

Lei av svinekjøtt allerede? Prøv disse oppskriftene med frukt og grønt til jul

Del

Alle gode måltider i julen bør inkludere ferske grønnsaker eller frukt.

Høydepunktene i høytiden er jule- og nyttårsmiddagene. Den tradisjonelle norske julematen inneholder ikke mye frukt, bær og grønnsaker. Hvorfor ikke se bort fra tradisjoneog tilberede nye og originale retter laget med innslag av frukt og grønt? La 2021 bli året hvor vi fornyer de tradisjonelle måltidene med smak, farge og fremfor alt kreativitet. Tenk risottoer, rulader, vintersalater, oster akkompagnert med marmelader, og deilige desserter. 

Ingen norske bær eller frukt i sesong i desember, men ved å inkludere europeiske råvarer i julemåltidene dine, får su også sjansen til å oppdage nye ingredienser fra hele Europa.

Kampanjen«I Love Fruit and Veg from Europe» ønsker å hjelpe nordmenn med inspirasjon og vise deg hvordan man kan lage deiligefestmåltider med fersk frukt og grønnsaker i hver rett. I vintermånedene er det tilgang på ferske, sesongbaserte produkter fra Europa som gjør det mulig å slippe kreativiteten løs.  

Sjekk ut ideene til en 3-retters meny for deg og dine gjester:

Disse gourmetrettene er laget med tanke påå tilfredsstille både magen og helsa. Julemenyen kan være både smakfull og sunn, så bruk anledning til å finne balansen og lage mat med mål om å overraske venner og familie med både appetittvekkende og næringsrik mat. 

La oss kose oss med forretten: kanskje lasagnettepasta med artisjokker, mozzarella, parmesanost og olivenolje eller hvorfor ikke en risotto med erter, rucola og vårløk? Hvis oster er mer din greie, fyll et serveringsfatmed et utvalg ostermarmelade, tørket frukt og salte nøtter. 

Til hovedrett, hvorfor ikke prøve kålrulader fylt med kapers, pinjekjerner, rosiner, mozzarella og pepperservert på en seng av appelsiner? Eller hva med en linsestek servert med saus, grillet asparges og ovnsbakte poteter? 

Til tilbehøret kan du aldri går feil med ovnsstektegrønnsaker. Tilberedsesongens grønnsaker krydret meolivenolje, mynte eller persille og hvitløk. Eller hva med en blandet salat med appelsinbåtertynne skiver rå løk, svarte oliven og kapers? Og til slutt, bruschetta med bifftomater, mandelpesto og oregano. 

Og til dessert? La oss slippe løs smaksløkene til gjestene våre. Skjem dem først bort med ferske fruktspyd for å friske opp ganen. Deretter prøv deg på en tiramisu, men prøv en ny vri. Bruk tørre kjeks i stedet for fingerkjeks, bløtlegg dem i melk i stedet for kaffe og tilsett grovkuttede fiken og topp med mascarponekremServer desserten individuelle skåler kledd med smuldret kjeks og hakkede fiken. Eller, hva med en eller pære- og sjokoladekake til bordet? 

Bon appétiteog husk å spise5-om-dagen. 

---

Kampanjen har som formål å øke forbruket og bevisstheten om europeisk frukt og grønt i Norge, og vil være pågående i en treårs periode.  Kampanjen er finansiert med bistand fra EU og er en del av EUs markedsføringspolitikk med navn "Enjoy it's from Europe". Denne markedsføringspolitikken er vedtatt av EU-kommisjonen for å hjelpe sektorens fagfolk med å bryte seg inn i eller konsolidere internasjonale markeder, samt gjøre europeiske forbrukere mer bevisste på innsatsen fra europeiske bønder. For mer informasjon besøk kampanjenettstedet her: https://ilovefruitandvegfromeurope.com/no/ 

 

Følg oss på sosiale medier:  

Facebook 

Instagram 

 

Se logo til kampanjen her. 

Kontakter

Susanne Jorde Lunde, Prosjektleder Norge, +47 91921509 

Bilder

Om EU Fresh Choice

EU Fresh Choice