Lederne

Lederne om Hydro-salget: Skal ikke bety at de ansattes vilkår forringes

Del

Salg av valsevirksomheten til utenlandske eiere skal ikke bety at de ansattes vilkår forringes, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen.

Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Norsk Hydro. (foto: privat)
Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Norsk Hydro. (foto: privat)

Lederne registrerer at Hydro velger å selge sitt forretningsområde Valsing (Rolling) til KPS Capital Partners, noe som omfatter 650 ansatte i Norge.

Området har siden 2019 vært underlagt en strategisk gjennomgang, så at konklusjonen ble som den ble er kanskje ikke overraskende.


Forbundsleder Audun Ingvartsen.

– Vi har respekt for Hydros vurderinger så lenge arbeidsplassene forblir i Norge, men vi ber også om respekt for kravet om at ansattes arbeidsforhold og vilkår videreføres. På samme måte som det nye selskapet forventer at produktkvaliteten skal videreføres uendret eller forbedret, forventer vi at Hydro og KPS viderefører de ansattes vilkår etter overdragelsen, sier forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen.

For Ledernes vedkommende dreier dette seg om rundt 60 medlemmer til sammen i Holmestrand og på Karmøy. Hydro uttaler selv at salget vil bidra til videreutvikling av dagens valsevirksomhet, og til at arbeidsplassene trygges. I pressemeldingen for øvrig fra Hydro fremheves relasjonene og rammeavtalene KPS har med de to store tyske fagforeningene IG Metall og IG BCE.


Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Hydro.

– Vi er selvfølgelig skuffet over at eierskapet av valseverkene går ut av Norge, men vi må se framover. Vi må fokusere på at endringen i eierskap ikke bare skal være positiv for industriutviklingen og eierne men også for de ansattes vilkår i tiden framover. Vi har også en forventning om gode samarbeidsforhold med de nye eierne, sier Jon Martin Bratthammer, Lederne hovedtillitsvalgt for Lederne ved Hydro Karmøy.

Selv om hovedkontoret for forretningsområdet blir flyttet til Tyskland, vil nåværende konserndirektør, Einar Glomnes, bli administrerende direktør i det nye selskapet.

– Vi ser jo gjerne at norsk næringsliv så langt som mulig drives av norske eiere. Hvis norsk næringsliv er attraktivt, så vil utenlandske eiere og investorer selvfølgelig se hit. Hvis de har respekt for norsk lov- og avtaleverk og for inngåtte avtaler knyttet til arbeidsvilkår, så kan det gi en trygghet for videreføring og utvikling av norske arbeidsplasser. Vi vil uansett følge med i overdragelsesprosessen fra et juridisk perspektiv, avslutter Ingvartsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Norsk Hydro. (foto: privat)
Jon Martin Bratthammer, tillitsvalgt for Lederne i Norsk Hydro. (foto: privat)
Last ned bilde
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (foto: Håkon Holo Dagestad)
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (foto: Håkon Holo Dagestad)
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom