Lederne

Lederne krever momsfritak på strøm

Del

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen, er dypt bekymret for konsekvensene av strømkrisen, og krever at Regjeringen umiddelbart fjerner momsen og reduserer el-avgiften.

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Fartein Rudjord)
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Fartein Rudjord)

- Situasjonen er akutt, og medfører at mange mennesker med vanlige inntekter sliter med å få endene til å møtes. Vi vet at situasjonen kan vedvare og forverre seg gjennom vinteren, noe som krever handling allerede nå.

Ingvartsen mener 10 øre reduksjon på avgiften i noen få måneder er alt for svakt, og viser til at Staten samtidig hover inn ekstra milliarder på moms.

- Det er bra at det kom en liten reduksjon, men det blir som et musepiss i havet å regne. Strømprisene vi ser nå, kan få dramatiske konsekvenser for mange familier. Partileder Vedum var svært tydelig i valgkampen, nå må finansminister Vedum komme på banen.

Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med i underkant av 17.000 medlemmer, og Ingvartsen kommer med en sterk oppfordring til Regjeringen.

- Det eneste fornuftige er å fjerne moms på strøm frem til juni 2022. Dette er den julegaven vanlige folk både forventer og fortjener i år. Staten skal ikke berike seg på strømkrisen, samtidig som vanlige folk og familier ikke får endene til å møtes inn mot jul.

Ingvartsen sier han forventer at Stortinget sørger for nødvendige grep når de skal behandle statsbudsjettet for neste år.

- Regjeringen og SV har ikke, i budsjettenigheten, levert gode nok tiltak for vanlige folk i møte med strømkrisen. Nå må Stortinget ta ansvar, og aller helst legge partipolitisk spill til side og gå sammen på tvers av blokkene for å finne en løsning før jul.

For ytterligere kommentarer:

Audun Ingvartsen – Forbundsleder Lederne
930 33 007

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Fartein Rudjord)
Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen. (Foto: Fartein Rudjord)
Last ned bilde

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter, og bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom