Lederne

Lederne: - Ingen flyreiser med Wizz Air

Del

Ledernes sentralstyre har enstemmig vedtatt en uttalelse om at ingen flyreiser i Ledernes regi skal foregå med Wizz Air. Styret fraråder også både medlemmer og andre å benytte seg privat av selskaper med slike holdninger til spillereglene i det norske arbeidslivet som Wizz Airs toppsjef har gitt uttrykk for.

– Her må vi bare være krystallklare. Wizz Airs inntog i Norge og deres uttalte holdning til vår etablerte samarbeidsmodell i arbeidslivet truer den norske samfunnsstrukturen, sier Ledernes forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

– Derfor vil vi signalisere allerede nå at vi holder oss unna den typen useriøse aktører, utdyper han.

Avviser arbeidstakerorganisasjoner
Flyselskapet Wizz Air, som har sin bakgrunn i Ungarn, lanserte nylig flyvninger på utvalgte norske innenriksruter. Toppsjefen i Wizz Air, József Váradi, har i følge Dagens Næringsliv konsekvent avvist at det vil være aktuelt å inngå tariffavtaler med arbeidstakerorganisasjoner i Norge.

– Nei, det er ikke planen. Vi er et flyselskap uten fagforeninger, sier han til Dagens Næringsliv.

Voksne politikere
Forbundsleder Audun Ingvartsen i Lederne er helt klar:
– Vi trenger ikke mer konkurranse fra tvilsomme aktører. Risikoen vil være stor for mange negative konsekvenser fremfor å støtte de seriøse aktørene som tar og har tatt samfunnsansvar.

Han setter pris på at statsminister Erna Solberg har vært svært tydelig i sine uttalelser.
– Det er helt nødvendig å få voksne politikere på banen når slike diskusjoner dukker opp. Om det blir en realitet at Wizz Air skal operere på innenlandsmarkedet, anser vi det som en selvfølge at de ansatte skal kunne ha tariffavtaler, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom