Avinor

Lars Vågsdal ansatt som ny konserndirektør for teknologi i Avinor

Del

Lars Vågsdal (55) kommer fra jobben som leder for Bank Operasjon i TietoEVRY der han har hatt ansvaret for operasjon av bank-verdikjedene i Norden.

Lars Vågsdal er ansatt som ny teknologidirektør i Avinor. Foto: TietoEwry
Lars Vågsdal er ansatt som ny teknologidirektør i Avinor. Foto: TietoEwry

-Vi ser frem til å forsterke laget med Lars Vågsdal i førersetet for vår nye teknologidivisjon. Hans profil og hans mangfoldige og omfattende erfaring som teknologileder i komplekse organisasjoner, passer godt i Avinor. Vi er sikre på at han sammen med resten av laget vil løfte vår strategiske teknologiagenda og gjennomføringskraft, sier konsernsjef Abraham Foss.

Vågsdal har i TietoEVRY blant annet vært ansvarlig for prosjekter for modernisering av banksystemene, arkitektur, mobil- og web-kanaler, IT-drift, sikkerhet, compliance, prosjektkontor og kriseledelse. Nå ser han frem til å jobbe med Avinors samfunnsoppdrag.

- Det er en spennende jobb jeg er svært motivert til å ta fatt på. Avinor er en stor og viktig samfunnsaktør med en ambisiøs strategi, som har satt teknologi tydelig på agendaen. Jeg vil bruke den første perioden på å bli kjent med organisasjonen, og sammen med våre kompetente kolleger i den nye teknologienheten skal vi skape en spennende og attraktiv arbeidsplass og løse vårt oppdrag, sier Vågsdal.

Teknologibakgrunn

Vågsdal er 55 år og har bakgrunn fra telekom, kringkasting og bank. Han har tidligere hatt ansvar for utbygging av digitale bakkenett for radio, tv og IT-divisjonen i Telenor Norge. De siste fem årene har han vært ansatt i EVRY/TietoEVRY og ledet transformasjon av banksystemene som brukes av de fleste bankene i Norge, samt omlegging til fleksible arbeidsformer.

I Telenor Norge ledet han IT-divisjonen gjennom store omstillinger og transformasjonsprosjekter både innen fastnett- og mobilvirksomheten. Vågsdal vil starte i jobben i Avinor i løpet av andre kvartal.

- Jeg ser fram til å samle teknologienhetene i Avinor til én enhet og bygge videre på sterke teknologimiljøer, slik at vi kan levere framtidens digitale produkter og tjenester effektivt, samtidig som vi sikrer en robust og stabil operasjon, sier han.

Øyvind Hasaas vil fortsette som konstituert leder av teknologidivisjonen frem til Lars Vågsdal er på plass, og sikre kontinuitet og ledelse av den nye divisjonen.

Bilder

Lars Vågsdal er ansatt som ny teknologidirektør i Avinor. Foto: TietoEwry
Lars Vågsdal er ansatt som ny teknologidirektør i Avinor. Foto: TietoEwry
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom