Stortinget

Lar unge komme tettere på politikerne på Instagram

Del

Stortinget vil treffe unge der de er, med relevant informasjon om Stortinget og det norske demokratiet. Derfor har Stortinget nå lansert en egen Instagram-konto for unge, Stortinget Ung.

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen blir intervjuet av Ida Helene Andersen fra @stortinget_ung.
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen blir intervjuet av Ida Helene Andersen fra @stortinget_ung.

– Når Stortinget ikke er åpent for besøkende, blir digital tilstedeværelse enda viktigere, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Vanligvis tar Stortinget imot tjuesjutusen besøkende i året. Siden nedstengingen i mars, har ikke Stortinget hatt skoleklasser på besøk på omvisninger og læringsspill.

Ingen på omvisning

– Vanligvis snakker vi daglig med unge som kommer på omvisning. Det savner vi. Men nå som smittesituasjonen er som den er, er det fint å kunne ha en toveisdialog med unge digitalt, sier stortingspresidenten.

Mens mange av de andre tiltakene treffer barn og unge i skolesituasjon, skal Stortinget Ung være en kanal som engasjerer og skaper interesse for politikk når som helst.

– Det er viktig for oss å nå unge der de er, med innhold som de opplever som relevant for dem.

Vil la unge komme tettere på politikerne

Stortinget Ung vil blant annet dekke det som rører seg på Stortinget, forklare politiske prosesser, ha faste spalter som lar følgerne bli bedre kjent med stortingsrepresentantene.

– Et mål med satsingen er å vise Stortinget fra innsiden og la unge komme tettere på politikerne, sier Trøen.

I løpet av de første to ukene kontoen har eksistert, har Stortinget samlet 1200 følgere. 84 prosent av dem er under 34 år.

– Etter hvert som følgermassen øker, håper vi følgerne gir oss innspill til hva de vil vi skal spørre politikerne om, hva de lurer på om det politiske systemet og hvilke politikere de ønsker å bli litt bedre kjent med, sier Trøen.

Opprettelsen av Instagram-kontoen @stortinget_ung er et av flere tiltak for å møte barn og unge digitalt. Tilbudet «Spør stortingspresidenten», der Trøen møter skoleelever fra barnetrinnet, ungdomsskolen og videregående via Teams, fortsetter også i høst. I tillegg er det etablert et nytt tilbud: «Stortinget fra klasserommet».

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt(Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for pressehenvendelser til Stortingets presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse.

Tel:+47 920 10 681

Bilder

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen blir intervjuet av Ida Helene Andersen fra @stortinget_ung.
Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen blir intervjuet av Ida Helene Andersen fra @stortinget_ung.
Last ned bilde

Lenker

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg pressemeldinger fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom