Stiftelsen Norsk Mat

Landbruks- og matministeren hedret geita under Bergen Matfestival

Del

- På tide at forbrukeren oppdager geita igjen! Det er både sunt, godt og bærekraftig. Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hedret Spekekjøt av geit fra Kandal kjøtt med Spesialitetsmerket under åpningen av Bergen Matfestival fredag.

Feiring av ny Spesialitet på festningskaien i Bergen. F.v: Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Paul Nygård og Jorun Beate Nygård. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)
Feiring av ny Spesialitet på festningskaien i Bergen. F.v: Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Paul Nygård og Jorun Beate Nygård. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)

Gjør geita stor igjen 

Spekekjøt av geit lages hos familiebedriften Kandal Kjøtt DA i Nordfjord hvor de har drevet med geitehold i flere generasjoner. Det sies at det bor flere geiter enn mennesker i Nordfjord. Kandal Kjøtt bruker primært geitekjøtt fra egen besetning, men på grunn av den store etterspørselen er det også innslag av innkjøpte dyr fra regionen.

Ikke bare fikk de tildelt Spesialitetsmerket, men Kandal Kjøtt fikk også prisen for årets lokalmatprodukt for produktet Grillbein av kje. Det er med andre ord ingen tvil om at Kandal Kjøtt er med på å gjøre geita stor igjen! 

Massasje og lufttørking 

Geitelårene som brukes til Spekekjøt av geit masseres med grovt salt og tørrsaltes videre til ønsket kvalitet. Deretter henges det på stabbur for naturlig lufttørking. Om spekekjøt av geit sier juryen at kjøttet er bra saltet og tørket, godt balansert, mild og naturlig smak og et tvers igjennom flott produkt. 

Om Spesialitet 

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Feiring av ny Spesialitet på festningskaien i Bergen. F.v: Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Paul Nygård og Jorun Beate Nygård. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)
Feiring av ny Spesialitet på festningskaien i Bergen. F.v: Administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist, Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, Paul Nygård og Jorun Beate Nygård. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)
Last ned bilde
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hedret Kandal kjøtt med Spesialitetsmerket på festningskaien i Bergen. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hedret Kandal kjøtt med Spesialitetsmerket på festningskaien i Bergen. Foto: Kaja Schill Godager (LMD)
Last ned bilde

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom