Kvinner griller mer grønnsaker enn menn
Blant dem som griller oppgir 46 % at grønnsakene vanligvis utgjør mindre enn 16 % av grillen. Kvinner griller mer grønnsaker enn menn, 19 % av kvinnene griller grønnsaker hver gang. Til sammenligning er det kun 8 % av mennene som sier det samme.
- Det som derimot er gledelig er at hele 8 av 10 sier de spiser en salat til grillmåltidet, så grønnsakene kommer inn på et vis. Men husk grønnsaker på grillen også, det gir variasjon, gode smaker, og matglede, sier ernæringsrådgiver Iselin Sagen fra OFG.
Grønnsaker inneholder vitaminer, mineraler og godt med fiber, og det er godt kjent at det å spise mye frukt og grønt gir redusert risiko for hjerte og karsykdom og flere kreftformer. Fiber gjør at du holder deg mett til neste måltid og gjør godt for fordøyelsen.
Griller du mye grønnsaker blir det mindre plass til det vi gjerne kan spise litt mindre av.
- Grillmåltidet kan fort bli noe av det mest næringsrike du lager i sommer, og da ser jeg ingen grunn til å ikke grille hver dag det er fint vær ute.
Grillvarme hever smaken
Når grønnsakene får litt varmebehandling på grillen kommer de gode smakene bedre fram i grønnsakene. Det er lett å imponere med grillede grønnsaker.
- Mange menn har tydeligvis ikke oppdaget den fantastiske smaken på grillede grønnsaker og har mye godt i vente denne sommeren. Grillede grønnsaker er en kjapp og enkel måte å heve standarden på grillmåltidet og sørge for at alle spiser nok grønnsaker i løpet av sommeren, avslutter Iselin Sagen.
Klikk her for oppskrifter med grønnsaker på grillen.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Folk sør i landet griller mest27.7.2022 13:50:15 CEST | Pressemelding
En fersk omnibusundersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 1 av 3 nordmenn griller minst en gang i uken nå i grillsesongen, og det er folk sør i landet som griller aller mest.
Grillsalaten som har tatt helt av19.7.2022 15:14:14 CEST | Pressemelding
Over 2 av 10 sier de bruker den til grillmaten og det er den mest populære salatoppskriften på frukt.no (1). Det er en salat proppfull av næring som smaker skikkelig godt, sier ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Iselin Bogstrand Sagen.
Slik imponerer du med grillingen14.7.2022 15:50:49 CEST | Pressemelding
Sommermaten tas til et nytt nivå når du gir mer plass til grønnsakene på grillen. - Grill en regnbue av grønnsaker. Det er ingen kunst foruten enkel matmagi, sier kokk og matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Forskjellen på spisskål og nykål12.7.2022 11:14:36 CEST | Pressemelding
Det er mange gode grunner for å “kåle” det til. Kål er noe av det sunneste du kan spise. Men er det noen forskjell om du velger spisskål eller nykål i sommer?
Ny æra for norsk kinakål8.7.2022 13:35:03 CEST | Pressemelding
Da kinakålen kom til Norge tidlig på 80-tallet ble den tatt veldig godt imot. Den var lett å håndtere, lett å lagre og sprø å spise. På mange måter gjorde kinakålen oss til et salatspisende folk. Nå er den på vei til å bli trendy igjen og kinakålproduksjonen i Norge er forlenget grunnet moderne teknologi.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom